Volkswagen rozšiřuje své kompetence v oblasti konektivity

06.07.2014 16:19

Koncern Volkswagen převzal evropské výzkumné a vývojové centrum společnosti BlackBerry v Bochumi. Automobilový koncern z Wolfsburgu rozšířil své kompetence a možnosti v oblasti konektivity vozidel nově založenou společností Volkswagen Infotainment GmbH.

Volkswagen rozšiřuje své kompetence v oblasti konektivity
Foto: red
Popisek: Volkswagen

Oblast konektivity prodělala během uplynulých let razantní rozvoj, a patří proto mezi těžiště výzkumu a vývoje koncernu Volkswagen. Cílem je urychlit zavádění techniky pro komunikaci vozidel se svým okolím do reálného provozu. Pro další optimalizaci propojení lidí a automobilů s infrastrukturou jsou nezbytné nové strategie a inovace.

 Již dnes probíhá výměna informací mezi vozidlem a přenosnými přístroji, jako jsou například přehrávače MP3, chytré telefony a klíčky od vozidla. V bližší budoucnosti se kromě toho etabluje také komunikace mezi vozidlem a vlastním domovem nebo kanceláří, jakož i komunikace mezi vozidly a čerpacími stanicemi, nákupními centry, parkovišti a dopravní infrastrukturou (Car-to-X-Communication). Další oblastí je také komunikace mezi jednotlivými vozidly (Car-to-Car-Communication). Řidič může být díky tomu velmi brzy informován o dopravních komplikacích nebo překážkách.

 Dr. Heinz-Jakob Neußer, člen představenstva značky Volkswagen zodpovědný za vývoj, vysvětluje: "Vzájemné propojení rozhodujícím způsobem ovlivní budoucí podobu automobilu. Mnozí zákazníci očekávají od síťově propojených vozidel novou dimenzi komfortu a bezpečnosti. Nároky našich zákazníků po celém světě se dramaticky změní, což opět zkrátí inovační cykly systémů a funkcí. Abychom tyto enormní výzvy zvládli, musíme rozšířit naše možnosti o nové know-how."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…