Volswagen up! jezdí za dětmi s postižením v jižních Čechách

06.01.2014 8:20

Společnost Porsche Česká republika, importér vozů značek Volkswagen, Volkswagen Užitkové vozy, Audi a SEAT, nadělovala před Vánoci i v letošním roce. Ve čtvrtek 19. prosince předala neziskové organizaci I MY vůz Volkswagen up!, který bude sloužit při podpoře rodin dětí s postižením a ohroženým vývojem v celém jihočeském regionu. Pokračuje tak tradice, započatá v loňském roce.

Volswagen up! jezdí za dětmi s postižením v jižních Čechách
Foto: red
Popisek: Volkswagen

Obecně prospěšná společnost I MY, které poskytuje ranou péči rodinám malých dětí s postižením a opožděným vývojem, převzala od společnosti Porsche Česká republika pětidveřový vůz Volkswagen up! v červené barvě. Praktický up! nabízí, navzdory velmi kompaktním rozměrům, mimořádně velký vnitřní prostor a cestujícím poskytuje v této třídě nevšedně vysokou úroveň komfortu a bezpečnosti. Samozřejmostí je velmi hospodárný provoz s nízkými emisemi.

 "Navštěvujeme rodiny dětí s postižením v místě bydliště, takže automobil je pro nás zásadním a nepostradatelným pomocníkem. Chtěla bych proto jménem celého našeho týmu obecně prospěšné společnosti I MY poděkovat společnosti Porsche Česká republika za tak velkorysý dar. Věřím, že nám malý up! poskytne velkou službu," říká Mgr. Pavla Šenová, ředitelka společnosti I MY. "Mám radost, že můžeme podpořit aktivity obecně prospěšné společnosti I MY a splnit tak loňský příslib, že budeme v předvánoční čas pravidelně obdarovávat neziskové organizace, abychom jim pomohli v jejich obdivuhodném úsilí pomáhat všude tam, kde je to zapotřebí," říká Mag. Josef Roider, generální ředitel společnosti Porsche Česká republika.

 Společnost Porsche Česká republika odstartovala v loňském roce tradici podpory mobility neziskových organizací. Na sklonku roku 2012 se stala příjemcem vozu Volkswagen up! Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), která společně s Českou televizí pořádá dobročinnou sbírku "Pomozte dětem". Porsche Česká republika hodlá v projektu podpory neziskového sektoru a občanské společnosti pokračovat i v budoucích letech.

O obecně prospěšné společnosti I MY
 Obecně prospěšná společnost I MY vznikla v roce 2000, kdy přátelé střediska Rolnička a maminky dětí s postižením založili občanské sdružení, jehož cílem bylo poskytovat pomoc a podporu lidem s postižením, jejich rodinám a středisku Rolnička, zařízení Diakonie ČCE v Soběslavi.

 Od roku 2007 používá tato společnost pro podporu lidí s postižením název "I MY" a za celou dobu své působnosti realizovala bezpočet prospěšných projektů. Posláním I MY je pomáhat rodinám dětí s postižením a s ohroženým vývojem v celém jihočeském regionu a usilovat o to, aby společnost lépe porozuměla jejich situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…