Vsetínská nemocnice: U cvičení pro těhotné se změnil způsob přihlašování

26.02.2018 18:31

O cvičení pro těhotné, které od října 2017 funguje v přízemí pavilonu G (Triangl), je mezi nastávajícími maminkami velký zájem. Gynekoložky MUDr. Petry Kotrlé, která má nad programem záštitu a s ženami pravidelně cvičí, jsme se zeptali na zkušenosti, změny v organizaci cvičení i přihlašování. Původně byly cvičenky rozděleny podle týdne těhotenství.

Vsetínská nemocnice: U cvičení pro těhotné se změnil způsob přihlašování
Foto: pixabay.com
Popisek: Těhotná žena, ilustrační foto

„Nyní cvičíme dohromady, a to vždy ve středu od 16 do 17.15 hodin. Pro ženy je ideální se cvičením začít až od druhého trimestru a předem se poradit se svým ošetřujícím gynekologem. Jestliže je vše v pořádku, doporučuji přijít a cvičení si vyzkoušet, protože způsob, jakým hodinu vedu, nemusí oslovit každého. Mým záměrem je, aby se budoucí maminky cítily dobře, nebály se pohybu a třeba se dozvěděly i něco nového. Líbí se mi, že prakticky od prvního týdne se v tělocvičně vytvořila přátelská atmosféra a ta se drží, i když se sestava maminek hodně změnila,“ vysvětlila MUDr. Kotrlá s tím, že hlavním cílem cvičení je podpora fyzické i psychické pohody těhotných žen.

Jak vlastně jednotlivé lekce probíhají?

„Začínáme rozcvičením na gymnastických míčích, lehce posilujeme s gumičkami, gumovými stuhami nebo overbally, pak celé tělo protáhneme na yogamatkách. Na závěr se uvolníme pomocí relaxace,“ objasnila MUDr. Kotrlá. Připomenula, že počet cvičících žen je omezen prostorem tělocvičny, často mají zájem i náhradnice, proto je důležité přihlašování. To původně probíhalo prostřednictvím facebookového profilu. Od února 2018 ale pomocí nové jednoduché webové aplikace www. cvicenivnemocnici.cz, kde je postup popsán.

Ženy by si měly s sebou přinést pití, ručník, pohodlné oblečení a jednoduché přezůvky. Řada maminek, které cvičení navštěvovaly, již přivedla na svět své ratolesti. Narodil se František, Vítek, Martínek, Vojtíšek nebo Emička. Jedna z žen se ze cvičení odhlásila hodinu před porodem. „Budu ráda, když zájem o cvičení bude i nadále tak velký. Těší mě, když ženy pak na oddělení šestinedělí říkají, že v dalším těhotenství přijdou cvičit zase,“ doplnila MUDr. Kotrlá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…