Výběr rozhlasového poplatku se Českému rozhlasu daří

18.08.2013 13:02

Českému rozhlasu se v I. pololetí 2013 podařilo navýšit příjmy z výběru rozhlasového poplatku na částku 1.039,5 mil. Kč, což ve srovnání s I. pololetím předchozího roku představuje nárůst o 40,9 mil. Kč, resp. o 4,1 %.

Výběr rozhlasového poplatku se Českému rozhlasu daří
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Dobrých výsledků ve výběru rozhlasového poplatku se daří dosahovat především díky plošným oslovovacím akcím, zaměřeným na potenciální poplatníky zejména v kategorii domácností a novému individuálnímu řešení výběru poplatku od významných poplatníků z řad právnických osob a fyzických podnikajících osob“, komentuje Ing. Ladislav Musil, náměstek GŘ pro správu a provoz.  

I v dalším období budou pokračovat tyto tzv. akviziční akce, které posilují vědomí o povinnostech a právech vyplývající ze zákona č. 348/2005 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích, mezi dosud nepřihlášenými osobami v České republice.  

Český rozhlas nabízí hned několik snadných možností, jak se k poplatku přihlásit: telefonicky, přes internet, nebo na kterékoliv pobočce České pošty. Rozhlasový poplatek ze zákona hradí každá domácnost, fyzická podnikající osoba a právnická osoba, která drží zařízení technicky způsobilé k příjmu rozhlasového vysílání, s výjimkou osvobozených osob uvedených v zákoně. Podrobné informace o poplatcích, jejich výši a způsobu placení naleznete na webu www.rozhlasovypoplatek.cz.  

Pro Český rozhlas tyto poplatky představují hlavní zdroj financování jeho vysílání. Český rozhlas nabízí veřejnosti program celkem 4 celoplošných, 11 regionálních a 4 speciálních stanic, široký obsah na internetu a přes mobilní aplikace a dále také archiv pořadů v iRadiu. Veškeré informace o Českém rozhlase a jeho aktivitách naleznete na webu www.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…