Výbor chce pomáhat neziskovkám, posílí komunikaci a chce hledat cesty, jak zjednodušit administrativu

02.02.2017 12:27

Zlínský kraj dlouhodobě pečuje o rozvoj neziskového sektoru v našem regionu. Mimo jiné i proto působí při krajském zastupitelstvu specializovaný Výbor pro nevládní organizace a neziskový sektor. Ten se tento týden sešel na svém prvním řádném zasedání a rovnou se pustil do náročné práce.

Výbor chce pomáhat neziskovkám, posílí komunikaci a chce hledat cesty, jak zjednodušit administrativu
Foto: Archiv MD
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

„Jednou z našich priorit bude detailně nahlédnout na pravidla fungování Fondu Zlínského kraje, prostřednictvím kterého kraj poskytuje programové dotace neziskovým organizacím v mnoha oblastech jejich působení. Jde nám především o zjednodušení byrokracie a složitého papírování spojeného s poskytování krajských dotací, na které upozorňují především menší neziskové organizace. Chceme vést racionální debatu o tom, jestli nejsou pravidla podpory neziskového sektoru příliš administrativně náročná. Rád budu napomáhat tomu, abychom v rámci našeho výboru přispěli ke změně,“ uvedl předseda výboru a krajský zastupitel Michal Dvouletý (Soukromníci).
 
Kromě toho se členové výboru shodli na dalších důležitých prioritách. Výbor pro nevládní organizace a neziskový sektor chce posilovat vzájemnou komunikaci a spolupráci s neziskovými organizacemi, iniciovat nebo spolupracovat na pořádání odborných seminářů, pokračovat v programu akreditovaného dobrovolnictví, rozvíjet komunikaci s místní samosprávou nebo posilovat informační servis směrem k neziskovkám.
 
„Také jsme se jednohlasně shodli na tom, že nezůstaneme sedět v zasedacích místnostech zlínského hejtmanství, ale náš výbor bude vždy zasedat v jednotlivých městech a obcích našeho kraje, kde se chceme přímo setkávat s místními neziskovkami a naslouchat jejich problémům a společně hledat na ně reálná řešení,“ dodal Michal Dvouletý s tím, že výbor chce také zahájit diskusi o dlouhodobé strategii rozvoje neziskových organizací ve Zlínském kraji.
 
Podle aktuálních informací působí v kraji 6 520 neziskových organizací. Zlínský kraj spolupracuje s neziskovým sektorem prostřednictvím činnosti výboru, oddělení neziskového sektoru, ale např. také specializovaným informačním webem na adrese http://zlk.neziskovka.cz/.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…