Výbor pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách řešil Akční plán

26.09.2015 11:04

Ve čtvrtek 24. září 2015 proběhlo letos třetí jednání Výboru pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách (dále jako „Výbor“) při Radě vlády pro rovnost žen a mužů.

Výbor pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách řešil Akční plán
Foto: Archiv Bloku.
Popisek: Z guerillové akce Blok proti islámu.

Výbor se na svém jednání zabýval především vyhodnocením plnění Akčního plánu prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta 2015 - 2018, který schválila vláda ČR letos v únoru. Projednal plánované změny v oblasti sociálních služeb, omezující opatření v rámci připravovaného zákona o některých přestupcích či informace o plánovaných aktivitách Ministerstva zdravotnictví v oblasti pomoci obětem sexuálního násilí.

Výbor také schválil změny svého statutu v návaznosti na předchozí změny statutu Rady. Sekretariát Rady Výbor informoval o průběhu realizaci Projektu CZ 13 financovaného z Norských fondů, který je zaměřen mj. na prevenci domácího a genderově podmíněného násilí.

Příští jednání Výboru se uskuteční 10. prosince 2015.


Výbor pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách sdružuje odborníky a odbornice z řad nestátních neziskových organizací, poskytovatelů sociálních služeb, policie a jednotlivých resortů. Jeho úkolem je formulovat a vyhodnocovat opatření za účelem efektivnější prevence domácího a genderově podmíněného násilí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…