Východní Čechy patří v čerpání evropských peněz mezi nejúspěšnější

20.05.2016 13:49

Končící Regionální operační program Severovýchod (ROP SV) patří v rámci České republiky mezi nejúspěšnější programy pro čerpání evropských dotací.

Východní Čechy patří v čerpání evropských peněz mezi nejúspěšnější
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Východní Čechy patří v čerpání evropských peněz mezi nejúspěšnější

Shodli se na tom dnes zástupci Výboru Regionální rady (VRR) regionu soudržnosti Severovýchod, tedy hejtmani Pardubického, Královehradeckého a Libereckého kraje, kteří také hovořili o postupném ukončování tohoto úspěšného operačního programu, jenž bude stejně jako ostatní regionální operační programy nahrazen pro období 2014–2020 Integrovaným regionálním operačním programem.

„Mezi všemi operačními programy je ten náš na čtvrtém místě, přičemž mezi regionálními operačními programy je druhý s 99,9 procenty proplacených prostředků příjemcům dotace,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Přímo v Pardubickém kraji jsou v současné době proplacené všechny projekty, což je velmi dobrou vizitkou, jelikož často se bohužel o evropských projektech hovoří pouze v případě nesrovnalostí, ale úspěchy se málokdy vyzdvihují,“ dodal hejtman Netolický.

Nejúspěšnějším operačním programem co do proplacených prostředků je Operační program Podnikání a inovace následovaný Regionálním operačním programem Jihozápad a Operačním programem Životní prostředí. Celkově schválil Výbor regionální rady k podpoře 751 projektů s celkovou dotací 18,5 miliardy korun. Zástupci VRR dále jednali také o blížícím se ukončení ROP Severovýchod a s tím souvisejícím změnám v organizační struktuře Úřadu regionální rady, snižování počtu zaměstnanců a přesunu úřadů do Evropských domů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…