Vyjádření MPSV k dnešní zprávě NKÚ

17.05.2016 21:22

Rozdíly mezi částkami rozpočtu a částkami jeho skutečného čerpání v letech 2012 – 2014 jsou způsobeny zejména tím, že musí být při přípravě rozpočtu zohledněny všechny potencionální závazky, vyplývající z dohod o poskytnutí hmotné podpory uzavřené mezi Úřadem práce ČR a investory.

Vyjádření MPSV k dnešní zprávě NKÚ
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

V dohodách bylo s investory sjednáváno, že vytvoří-li v následujících letech další pracovní místa nad stanovený minimální počet, Úřad práce jim poskytne na tato pracovní místa finanční prostředky. Úřad práce ČR tedy musel v uvedených letech na tato potencionální pracovní místa rozpočtovat finanční prostředky, protože se v dohodě s investorem zavázal k jejich financování, a to i přesto, že k jejich vytvoření např. vlivem ekonomické situace nakonec nedošlo.

Nicméně považujeme za problém, že bývalé vedení Generálního ředitelství ÚP ČR nasazovalo částky příliš výrazně, nepochybně s vědomím, že nevyčerpané prostředky budou převedeny do tzv. nespotřebovaných nároků a že je bude později možné využít i na jiné účely. Současné vedení MPSV i GŘ ÚP ČR už takovou praxi nepřipouští

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…