Vyjádření Protonového centra k tiskové zprávě VZP

12.11.2013 9:51

Zástupce VZP jsme zvali a stále zveme k návštěvě centra, neboť považujeme za vhodné, aby se seznámili se zařízením, se kterým chtějí uzavřít významnou smlouvu. Pravda je bohužel taková, že pozvání do protonového centra zástupci VZP odmítli. Stejně tak považujeme za přirozené, že jednání podobného chharakteru se vedou bez medializace jednotlivých dílčích kroků.

Vyjádření Protonového centra k tiskové zprávě VZP
Foto: proton therapy center
Popisek: Proton Therapy Center

Naším cílem není se s pojišťovnou soudit, ale nabídnout nejmodernější dostupnou léčbu nádorů jejím pojištěncům. VZP samozřejmě nic nebrání v tom, aby pacienty na léčbu v tuto chvíli posílala individuálně. Situace, kdy pacient čeká týdne i měsíce na schválení ůhrady léčby však v případě onkologických onemocnění rozhodně není na místě. Lze říci, že VZP stále českým pacientům bezproblémový přístup k léčbě upírá. Opakem je Vojenská zdravotní pojišťovna České republiky, která v souladu s moderními trendy ve zdravotnictví zpřístupnila léčbu všem, kdo ji potřebují – a to bez dalších zatěžujících administrativních překážek.

Jak jistě víte, protonová léčba má obrovský přínos pro dětské pacienty a trend v západních zemích mluví jasně – čím dál více dětských onkologických pacientů se léčí výhradně protonovým ozařováním. V centru máme dnes bohužel jediného dětského českého pacienta, kterému léčbu hradí pojišťovna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Proton Therapy Center

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…