Výlet jako malovaný. Perličky ze světa energie v infocentru ČEZ Dlouhé stráně obohatí během prázdnin speciální dárek

05.07.2023 19:35 | Tisková zpráva

Infocentra Skupiny ČEZ lákají malé i velké zájemce o energetiku po celý rok. Zájemcům ukazují především bezemisní elektrárny, tedy blízkou budoucnost české energetiky. Jde o obnovitelné a jaderné zdroje, které nepřispívají ke globálnímu oteplování. Hlavní sezona ale pro průvodce startuje právě teď – letní prázdniny a doba dovolených je pro ně obdobím, kdy do infocenter zavítá vůbec nejvíce návštěvníků.

Výlet jako malovaný. Perličky ze světa energie v infocentru ČEZ Dlouhé stráně obohatí během prázdnin speciální dárek
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Elektrárny ČEZ představují skvělý cíle rodinných výletů, během letních prázdnin tu totiž čeká na děti speciální dárek, který celý zážitek ještě umocní. Jako odměnu za správně zodpovězený snadný kvíz získá každý malý návštěvník EDUkativní blok. Získat blok a nové znalosti z oblasti energetiky mohou zájemci získat v infocentrech po celé republice, v Olomouckém kraji v infocentru přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25751 lidí

„Pro návštěvníky našich elektráren připravujeme každoročně na letní prázdniny něco speciálního. Ani letošek nebude výjimkou. Během července a srpna budou děti na našich infocentrech řešit kvíz s pěti otázkami. Kdo ho správně vyplní, získá EDUkativní blok. Ten je plný zajímavostí o jádře a měl by být povinnou výbavou každého mladého jaderníka. Koneckonců ,blok´ je nejen pomocník z papíru, ale také soubor zařízení v elektrárně, která vyrábí elektřinu, takže jako dárek je opravdu tematický,“ říká vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

Nejen na rodiny s dětmi, ale třeba i skupinky přátel nebo jednotlivce čeká v Olomouckém kraji infocentrum přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Při návštěvě tohoto technického klenotu umístěného v srdci Jeseníků zjistíte, jak přečerpávací elektrárna funguje a k čemu je takové přečerpávání vlastně dobré. Nebude chybět ani cesta do podzemní kaverny vytesané ve skále, kde se nachází některá zařízení elektrárny.

Prázdninový výlet ale nemusí milovníci technických zajímavostí cílit jen na Dlouhé stráně. Vybrat si mohou z dalších osmi infocenter Skupiny ČEZ, které se nachází napříč republikou. Podrobné informace najdou zájemci na webu Kvízy v infocentrech ČEZ – Kudy z nudy.

Odměnu v podobě unikátního EDUkativního bloku za správné vyplnění krátkého kvízu mohou návštěvníci do 18 let věku získat od 1. července do 31. srpna na všech devíti infocentrech ČEZ. Informace o otevírací době a další podrobnosti získají zájemci na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…