Výluky na více než měsíc omezí provoz vlaků v úseku Olomouc – Opava východ

22.03.2017 10:12

Provoz vlaků Českých drah v úseku Olomouc – Opava východ na trati 310 omezí do 25. dubna 2017 (do 23:55) výlukové práce Správy železniční dopravní cesty. Výluka je plánována ve čtyřech etapách, při kterých České dráhy nahradí vlaky v části trasy autobusy. Výlukové jízdní řády se v jednotlivých etapách liší, proto cestujícím doporučujeme, aby si před plánovanou cestou ověřili detaily svého spojení. Za případné komplikace způsobené výlukovou činností se cestujícím omlouváme.

Výluky na více než měsíc omezí provoz vlaků v úseku Olomouc – Opava východ
Foto: red
Popisek: ČD - logo

1. etapa: 20. – 24. března 2017, výluka úseku Olomouc hl.n. – Domašov nad Bystřicí

Vlaky kategorie R budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně.

Cestující jedoucí ze směru Krnov:

  • do železniční stanice Olomouc hl.n. (a opačně) přestoupí z vlaku do náhradní autobusové dopravy v železniční stanici Moravský Beroun.
  • do železniční stanice Domašov nad Bystřicí (a opačně) nepřestupují, budou přepraveni vlakem.
  • do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí (a opačně) přestoupí v železniční stanici Moravský Beroun do náhradní autobusové dopravy jedoucí do železniční stanice Olomouc hl.n., kde přestoupí na náhradní autobusovou dopravu za vlak kategorie Os  jedoucí do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného.

Náhradní autobusová doprava za vlaky kategorie R neobsluhuje stanici Hlubočky-Mariánské Údolí.

Vlaky kategorie Os budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc hl.n. – Hrubá Voda a Olomouc hl.n. –  Domašov nad Bystřicí –  Moravský Beroun a opačně.

Náhradní autobusová doprava směr Moravský Beroun neobsluhuje mezi stanicemi Olomouc hl.n. a Jívová nácestné stanice a zastávky. Cestující z těchto stanic a zastávek ve směru Krnov použijí náhradní autobusovou dopravu (v pozdějších etapách v části cesty i vlak) přes stanici Olomouc hl.n., kde přestoupí na náhradní dopravu směr Krnov, resp. opačně. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného.

2. etapa: 25. března – 4. dubna a dále 8. – 12. dubna 2017, výluka úseku Hlubočky-Mariánské Údolí – Domašov nad Bystřicí

  • Vlaky kategorie R budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně.
  • Vlaky kategorie Os budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Hlubočky-Mariánské Údolí – Hrubá Voda a Olomouc hl.n. – Domašov nad Bystřicí – Moravský Beroun a opačně.

Pro druhou etapu platí stejná opatření jako pro předchozí s jedinou změnou: Cestující jedoucí ze směru Krnov do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí (a opačně) přestoupí v železniční stanici Moravský Beroun do náhradní autobusové dopravy jedoucí do železniční stanice Olomouc hl.n., kde přestoupí na vlak (tedy ne na náhradní autobusovou dopravu, jako v 1. etapě výluky) kategorie Os jedoucí do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného.

3. etapa: 5. – 7. dubna 2017, výluka úseku Hlubočky-Mariánské Údolí – Moravský Beroun

Vlaky kategorie R budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně.

Cestující jedoucí ze směru Krnov:

  • do železniční stanice Olomouc hl.n. (a opačně) přestoupí z vlaku do náhradní autobusové dopravy v železniční stanici Moravský Beroun. Spoj nejede přes železniční stanici Domašov nad Bystřicí.
  • do železniční stanice Domašov nad Bystřicí (a opačně) přestoupí z vlaku do náhradní autobusové dopravy v železniční stanici Moravský Beroun. Spoj jede pouze do železniční stanice Domašov n. B.
  • do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí (a opačně) přestoupí v železniční stanici Moravský Beroun do náhradní autobusové dopravy jedoucí do železniční stanice Olomouc hl.n., kde přestoupí na vlak kategorie Os jedoucí do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí. Cestující nedoplácejí rozdíl jízdného.

Náhradní autobusová doprava za vlaky kategorie R neobsluhuje stanici Hlubočky-Mariánské Údolí.

Pro vlaky kategorie Os platí stejné opatření jako v předchozích etapách výluk (viz výše)

4. etapa: 12. – 25. dubna 2017, výluka zastávky Hlubočky zastávka

V období od 12. dubna (14:10) do 25. dubna (23:59) nebude z důvodu stavebních prací (výluka nástupiště) na zastávce “Hlubočky zastávka” umožněn nástup a výstup cestujících. Tato zastávka nebude obsluhována vlakovou ani náhradní autobusovou dopravou, všechny vlaky zde budou pouze projíždět. Pro cestující z a do této zastávky jsou určeny náhradní zastávky – železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí a železniční stanice Hlubočky. Cestující s jízdenkami vydanými do Hluboček zastávky nedoplácejí rozdíl jízdného do železniční stanice Hlubočky-Mariánské Údolí nebo železniční stanice Hlubočky.

Více informací na webu Českých drah

Prosíme cestující, aby věnovali zvýšenou pozornost plánování cesty po této trati.

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutné u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit minimálně 72 hodin před plánovaným odjezdem, a to buď telefonicky, nebo e-mailem na Kontaktním centru Českých drah – tel. 221 111 122 nebo 840 112 113, e-mail: info@cd.cz.

Kompletní informace k výluce, včetně výlukového jízdního řádu, najdou cestující na našich stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu. Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 221 111 122 nebo 840 112 113. Výlukové jízdní řády budou rovněž vyvěšeny v dotčených stanicích a zastávkách.

Cestujícím se omlouváme za komplikace způsobené výlukou a děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…