Vysoká dětská židle AGNIESZKA I není stabilní

23.11.2014 11:30

Vysoké dětské židle jsou skvělý vynález. Jsou určeny dětem od 6 měsíců do tří let věku a umožňují jim účastnit se stolování ve společnosti svých nejbližších. Aby však tyto výrobky plnily svou funkci ke spokojenosti všech, musí být především bezpečné. Tento základní požadavek však nesplnila vysoká dřevěná židle AGNIESZKA I, jejíž nabídku na trhu zjistili inspektoři ČOI v rámci mezinárodní kontrolní akce, zaměřené právě na tento druh nábytku, určený nejmenším dětským uživatelům.

Vysoká dětská židle AGNIESZKA I není stabilní
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Vzhledem k nestabilitě výrobku a riziku zranění dítěte při pádu dozadu nařídila ČOI distributorům okamžité stažení výrobku z trhu a následně jej nahlásila do mezinárodní databáze RAPEX. Jedná se o výrobek:

Vysoká dětská židle AGNIESZKA l
Výrobce: STOLARNA MEBLI I BUDOWLI, Staynislav Klubš, Gostyń, Polsko
Distributor: CARERO s.r.o., Písek u Jablunkova  

Popis výrobku

Vysokou celodřevěnou dětskou židli, která se skládá ze dvou dílů, lze použít i jako samostatný stoleček a židli. Sedadlo a opěradlo židličky je potaženo omyvatelným materiálem. Pultík na židličce je pevně přišroubován k její kostře. 

Příčina nebezpečnosti

Při přezkoušení v laboratoři bylo zjištěno, že výrobek svými bezpečnostními parametry neodpovídá požadavkům technické normy, na kterou se výrobce odkazuje. Židle nevyhověla požadovaným parametrům při hodnocení stability směrem dozadu. Dítěti hrozí nebezpečí pádu v případě, kdy se zapře nožičkama o před ním stojící předmět, například stůl, případně se v židličce výrazně zakloní.

Přijatá opatření

Inspektoráty ČOI uložily distributorům vysoké dětské židle AGNIESZKA I okamžité stažení z trhu a výrobek byl nahlášen do mezinárodního výstražného systému RAPEX.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…