Výstava v Havlíčkově Brodě se dotýká i budovy, kterou ÚZSVM brzy nabídne v dražbě

14.10.2018 12:48

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Havlíčkově Brodě zpřístupnil jednu ze svých budov studentům pro vytvoření možných návrhů přestavby v rámci výstavy vysokoškolských projektů.

Výstava v Havlíčkově Brodě se dotýká i budovy, kterou ÚZSVM brzy nabídne v dražbě
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Vize Havlíčkův Brod očima studentů architektury FA ČVUT (ateliér Kohout – Tichý, Vavřín – Blaha, Halíř – Belko)“ je výstavou školních projektů konanou v září 2018
v AZ Centru Havlíčkův Brod. Na výstavě školních projektů bylo prezentováno přes 30 prací např. na téma břehy Sázavy, Smetanovo náměstí, sídliště Žižkov, sídliště Výšina, brána města, Rozkošské údolí a mnoha dalších.

Téměř padesát studentů ČVUT během březnového víkendu prozkoumávalo části města Havlíčkův Brod a připravovalo si první koncepty pro své návrhy. Jeden ze zájmových objektů byla i budova bývalého sídla finanční správy na Smetanově náměstí, kterou ÚZSVM převzal od Generálního finančního ředitelství v roce 2017.

ÚZSVM studentům ČVUT tuto budovu zpřístupnil a podal jim základní technické informace. Jedna ze studentek 2. ročníku FA ČVUT svoji ročníkovou práci zaměřila právě na tuto budovu. Pod názvem „Revitalizace Skleňáku“ představila projekt využití budovy pro seniory, a to v oblasti denního stacionáře, seniorského bydlení a pečovatelské služby.



Pro stát nepotřebná budova na Smetanově náměstí je nepodsklepená devítipodlažní budova z konce 70. let minulého století. Regionální dislokační komise Hradec Králové schválila prodej objektu. Veřejná dražba se uskuteční dne 13. 11. 2018, nejnižší podání je stanoveno na 29 000 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…