Výzva pro mladé Čechy k zapojení do přípravy summitu EU-Africká unie

02.08.2017 7:33

Od 9. do 11. 10. 2017 se v Abidžanu (Pobřeží slonoviny) koná Summit EU-Africká unie. Evropská služba vnější akce (ESVA) nabízí jedinečnou šanci mladým lidem podílet se na přípravě summitu a formulaci jeho priorit. Stěžejním tématem summitu je totiž právě mladá generace, její zapojení do politického a ekonomického života, řešení aktuálních socioekonomických problémů a tvorba pracovních příležitostí.

Výzva pro mladé Čechy k zapojení do přípravy summitu EU-Africká unie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Mladí lidé ve věku 18–35 let mají možnost zapojit se v rámci přípravy Summitu EU-Africká unie do 4. Africko-evropského summitu mládeže ve dnech 9.–11. října v Abidžanu (Pobřeží slonoviny), na kterém se sejde 115 mladých Evropanů, Afričanů a členů africké diaspory. Výstupem by měla být doporučení pro řešení problematiky vzdělání, bezpečnosti, životního prostředí, obchodu a tvorby pracovních míst, politické inkluze a kultury.

Na summit pak naváže tzv. „EU-AU Youth Plug In Initiative“, v jejímž rámci bude 36 vybraných mladých lídrů dále rozpracovávat přijaté návrhy. Iniciativa se bude konat současně v Bruselu a Addis Abebě od 27. října do 29. listopadu.

Zájemci z řad mladých občanů členských států EU se mohou přihlásit přes online formulář ZDE. Uzávěrka přihlášek je již 6. srpna 2017!

V případě dotazů se můžete obrátit na paní Irene Hvass z ESVA (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…