Werichova vila: Nebojte se mezinárodního dne žen

04.03.2018 8:19

Mezinárodní den žen, svátek, který si mnozí spojují výhradně s dobou komunismu, má ve skutečnosti své kořeny v mnohem dřívější době. Jeho původ můžeme hledat v USA, kde se v roce 1908 konaly demonstrace žen za volební právo.

Werichova vila: Nebojte se mezinárodního dne žen
Foto: Facebook Werichovy vily
Popisek: Werichova vila

U nás se tento svátek s datem 8. března více ustálil až po 1. světové válce. V dobách komunismu v Československu zprofanovaný svátek, se po Sametové revoluci spíše neslavil. Do kalendáře se jako „významný den“ vrátil až v roce 2004.

„Ve Werichově vile rádi slavíme! Proto jsme se rozhodli uspořádat 7 komentovaných prohlídek pro ženy. Nabídneme 7 x 25ti ženám nejen vstup zdarma, ale také 45 minut plných informací o historii vily, jejích obyvatelích, době Osvobozeného divadla a na závěr každá oslavenkyně obdrží i malou pozornost,“ říká Jiří Pospíšil, předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových.

Rezervace na tyto speciální komentované prohlídky, které se budou konat od 13:00 každou půlhodinu, jsou možné na pokladně Werichovy vily (pokladna@werichovavila.cz, tel.: 251 511 669)

V tento den se od 17:00 můžete těšit i na milá setkání s osobnostmi. Do podkroví Werichovy vily přijde např. zpěvák Adam Mišík, který i zazpívá.

Jen pro zajímavost…

Mezinárodní den mužů byl poprvé vyhlášen na Trinidadu a Tobagu 19. listopadu 1999. Není sice oficiálně v našem kalendáři, ale není důvod ho na podzim alespoň symbolicky neoslavit!

Více informací na www.werichovavila.cz a na FB Werichovy vily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…