Werichova vila: Ostrov Kampa se pomalu začíná probouzet ze zimního spánku

29.02.2020 16:11

Přichází období nových začátků a dlouhých dní, ve vzduchu je cítit jaro, které měli Jan Werich i Vladimír Holan velmi rádi. A Vy se můžete ve Werichově vile těšit na mnoho zajímavých událostí.

Werichova vila: Ostrov Kampa se pomalu začíná probouzet ze zimního spánku
Foto: Facebook Werichovy vily
Popisek: Werichova vila

Kromě stálé expozice ve sklepení a prvním patře vily věnované Janu Werichovi, jeho době, tvorbě a současníkům, Osvobozenému divadlu či Vladimíru Holanovi, naleznete ve Werichově vile i různorodý kulturní program.

První březnové dny nás čeká repríza lednového vyprodaného koncertu swingové formace Modrá Synkopa, a hned dvakrát po sobě uvedeme úspěšnou divadelní inscenaci Margaritě s Ljubou Krbovou v hlavní a jediné roli.

Tradičně uslyšíte slovo v mnoha podobách - v rámci cyklu pravidelných čtení PEN klubu, humorný oblíbený Stand-Up pánů Čermáka se Staňkem a také povídání s mnoha hosty v rámci Werichovského potkávání s tituly Čeština je jazyk vtipný a Sranda není sprosté slovo. Dalším ze stálic programu bude také nedělní uvedení dokumentárního divadla Tanky na plovárně.

Před příchodem jara pokřtíme dvě knihy, pro nadšené posluchače vinylových desek publikaci 100+1 etiketa a pro malé čtenáře veselou trilogii POP-PAP Povídaček.

Děti se též mohou setkat při dvou nedělích s Princeznou Čokoládou či s mnoha pohádkovými bytostmi v čarovném  Pohádkovém kabaretu.

V druhé půli března se pak podkroví vily po dlouhé pauze rozezní hudbou Jaroslava Ježka ve svérázném představení Tři strážníci.

A velkou událostí měsíců března a dubna bude premiéra a následná 1. repríza multižánrové inscenace, milostného dramatu o dvou fenoménech uměleckého romantismu, s názvem Chopin_Sandová: Milostné preludium se Zuzanou Bydžovskou v hlavní roli.

Duben bude ve znamení hudby! V rámci festivalu Kampa střed světa pro Vás v podkroví vily 2x promítneme film Bluesman, uvedeme duo slovenské multižánrové formace Sisa Feher a Fehero Rocher či koncert virtuózního kytaristy Lukáše Sommera.

A ve spolupráci s Národním muzeem pro Vás chystáme přednášku na téma „Jak Voskovec a Werich pomocí rozhlasových pořadů z Ameriky bojovali proti nacismu.“

Třešničkou na dortu bude v závěru měsíce navázání na předchozí performativní večery poezie; v podkroví vily pro Vás připravujeme další a letos první díl Bizár slam poetry show.

V plném proudu je i dopolední program pro školy, školky i veřejnost; výtvarné workshopy, komentované prohlídky a divadelní představení.

Kromě Werichovy vily doporučujeme i návštěvu expozic v Museu Kampa a Museu skla – Portheimka.

Přejeme Vám mnoho krásných dní a doufáme, že některý z nich strávíte právě v podkroví Werichovy vily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …