Werichova vila slaví první Vánoce

08.12.2017 7:34

Werichova vila v nadcházejících dnech vůbec poprvé ožije vánočními svátky a jako poděkování všem příznivcům a přátelům pořádáme v podvečer 15. prosince vánoční setkání Musea Kampa a Werichovy vily.

Werichova vila slaví první Vánoce
Foto: Facebook Werichovy vily
Popisek: Werichova vila

Návštěvníci se kromě slavnostního rozsvěcení stromu mohou těšit na netradiční podívanou v podobě videomappingu promítaného na čelní stěnu Werichovy vily, který všem účastníkům nabídne unikátní pohled do historie. Pětiminutová projekce se bude v rámci večera opakovat celkem třikrát, a to vždy po hodině, přičemž první promítání bude zahájeno v 18:45.

„Já myslím, že civilizace není dobrá, když je bez kultury. Člověk potřebuje ke štěstí a spokojenosti nejenom pohodlí tělesné, ale i duševní. Kultura a civilizace musí jít ruku v ruce,“ říkával Jan Werich.

Museum Kampa Nadace Jana a Medy Mládkových dělá v rámci veškerých aktivit pořádaných ve Werichově vile maximum pro to, aby odkaz Jana Wericha naplňovalo co nejdůvěryhodněji.

„Mám velkou radost, že se Werichova vila stala oblíbeným místem pro setkávání lidí. Vize Nadace Jana a Medy Mládkových o podpoře rozvoje umění a kultury a otevření prostoru Werichovy vily veřejnosti se naplnila. Rád bych všechny pozval, aby se v rámci předvánočního shonu zastavili a užili si pár chvil pravé vánoční atmosféry v samém srdci Kampy,“ říká Jiří Pospíšil, předseda Správní rady Musea Kampa, Nadace Jana a Medy Mládkových.

Adventní setkání zahájí krátkým úvodním slovem v 18:30 Jiří Pospíšil a poté budou následovat jednotlivé projekce videomappingu. Po ukončení promítání bude ve 21 hodin rozsvícen vánoční strom. Atmosféru adventního večera dokreslí vůně punče a svařeného vína.

„Tímto setkáním bychom rádi symbolicky završili historicky první kulturní sezónu ve Werichově vile a současně bychom rádi oslavili i nově rozšířenou expozici, kterou pro návštěvníky otevřeme hned následující den, tedy 16. prosince,“ dodává na závěr Jiří Pospíšil.

Rozšířená expozice v duchu hesla „Jak to bylo u Werichů“ nabídne všem návštěvníkům věrnou rekonstrukci některých místností bytu Jana Wericha podle dobových fotografií. Co měl Jan Werich rád a jak vlastně žil? A jak u Werichů, kde se neustále něco dobrého vařilo, skladovali potraviny? Co Jan Werich sbíral a s kým se přátelil? To vše a více se návštěvníci dozvědí při návštěvě nově obohacené expozice.

V hliništi, sklepním prostoru expozice, kde mají návštěvníci možnost vytvořit si vlastního Golema, nově nabídneme také interaktivní příběh, který návštěvníky provede stezkami čtyř živlů a seznámí je s historií stvoření Golema. Vizualizovaná cesta, zahalená židovskou mystikou, protkaná tajemství hvězd a znamení rudolfinské Prahy, na které každý návštěvník dostane životní poučení, vyústí ve Staronové synagoze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…