Z OP VVV půjde na společné vzdělávání více než miliarda

10.07.2016 17:47

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy – Řídicí orgán Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání vyhodnotil projektové žádosti předložené do výzvy Inkluzivní vzdělávání.

Z OP VVV půjde na společné vzdělávání více než miliarda
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Výzva byla zaměřena na společné vzdělávání v mateřských školách, prevenci školního neúspěchu v základních školách, vyrovnávání příležitostí dětí ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí nebo rozvoj pedagogických pracovníků.

"Původní alokaci ve výši 700 milionů korun se MŠMT na základě návrhu členů Výběrové komise rozhodlo navýšit a podpořit co nejvíce kvalitních projektových záměrů, které v hodnocení dosáhly 76 bodů a více ze 100 možných. Celkem tak bude podpořeno 44 projektů za více než 1,154 miliardy korun," vysvětlil náměstek pro řízení sekce operačních programů Václav Velčovský. Příjemci budou města a kraje, školy, univerzity a nevládní neziskové organizace.

Projekty naplní cíle prioritní osy 3, která je zaměřena na rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání. Projekty budou mít jedno společné – poslání, že každé dítě může zažít úspěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…