ZOO Ostrava: Rekordní návštěvnost, nová mláďata i paleohřiště pro děti

09.08.2019 11:14

Prázdninové měsíce patří v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava k návštěvnicky nejsilnějším měsícům v roce. Už čtyřikrát v historii překročila měsíční návštěvnosti stotisícovou hranici.

ZOO Ostrava: Rekordní návštěvnost, nová mláďata i paleohřiště pro děti
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Během července dorazilo do ostravské zoo 100 718 návštěvníků. Celkem už letos zoo navštívilo přes 350 tisíc lidí. To je oproti rekordnímu roku 2014 nepatrně více (o necelých 1 600 osob).

Novinky

Na začátku prázdnin byla v blízkosti výběhu afrických zvířat otevřena expozice Tsavo pro drobné promykovité šelmy mangusty trpasličí a velké hlodavce dikobrazy jihoafrické. V areálu bylo vybudováno i několik nových herních prvků pro děti – model kožatky velké byl doplněn o interaktivní aktivitu k problematice nelegálního sběru vajec mořských želv a u Pavilonu evoluce vzniklo Paleohřiště, v němž mohou děti objevovat kosti prehistorického „ještěra nesoucího trny“ (Spinophorosaurus nigerensis).

Zejména o prázdninách do zoologické zahrady přijíždějí lidé i ze vzdálenějších míst republiky, ale také ze Slovenska, Polska i dalších zemí. Čím více návštěvníků totiž do zoo dorazí, tím více ochranářských projektů může zahrada podpořit, a to díky programu Dvě koruny ze vstupu. V rámci něj putují 2 Kč ze vstupu každého návštěvníka na speciální účet, který je čerpán právě na podporu projektů věnujících se záchraně a ochraně ohrožených druhů zvířat a rostlin ve volné přírodě. Při tak vysoké návštěvnosti lze očekávat, že výše této finanční podpory se bude pohybovat okolo 1 milionu Kč. Každý návštěvník tak společně s námi pomáhá již pouhou návštěvou Zoo Ostrava chránit přírodu v České republice i na mnoha dalších místech po celém světě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.