ZOO Ostrava: Veřejnost během v zoo pomůže lemurům

29.08.2018 18:24

Zoologická zahrada Ostrava pořádá ve čtvrtek 30. srpna od 18 hodin Běh pro lemury. Zájemci se mohou proběhnout na nenáročných tratích v krásném prostředí zoologické zahrady po zavírací době. Výtěžek ze startovného získá program na ochranu ohrožených druhů, do něhož patří i lemuři, a ostravská zoo.

ZOO Ostrava: Veřejnost během v zoo pomůže lemurům
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Trasy charitativního Běhu pro lemury jsou dlouhé 480 metrů, 2,5 nebo 5 kilometrů. Do běhu se tak mohou zapojit zkušení běžci i rodiče či prarodiče s dětmi, ty mohou být dokonce v kočárcích. Kapacita na všechny trasy je dohromady 1200 účastníků a je již téměř naplněna. 

Výtěžek z Běhu pro lemury získá z 80 procent záchranný program Sahamalaza a z 20 procent Zoo Ostrava. Program Shamalaza je určen pro záchranu a ochranu lemurů na Madagaskaru. Každý účastník běhu tak může ovlivnit dění a pomoci zvířatům v jiné části zeměkoule.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…