ZOO Ostrava uvítala půlmiliontého návštěvníka

27.12.2017 21:32

Ostravská zoologická zahrada zaznamenala na Štědrý den návštěvnický rekord. V tento sváteční den přišlo do zoo 5624 lidí. Zoo připravila pro návštěvníky speciální štědrodenní program včetně dárku pro děti v podobě volného vstupu. Na Štěpána prošel branou letošní půlmiliontý návštěvník. Ostravská zoo tak potřetí v historii překročila hranici půl milionu návštěvníků.

ZOO Ostrava uvítala půlmiliontého návštěvníka
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Během tří vánočních svátků navštívilo ostravskou zoologickou zahradu deset tisíc lidí. Více než polovina jich dorazila na Štědrý den, přesně 5 624. „Jedná se o historicky nejvyšší počet návštěvníků v tento sváteční den. Pro mnoho rodin se stalo tradicí krátit si čas čekáním na ježíška návštěvou zoo, kde bývá pro návštěvníky připraven speciální štědrodenní program,“ uvedla mluvčí zoo Šárka Nováková.
Během druhého vánočního svátku přivítala zoologická zahrada letošního půlmiliontého návštěvníka. Byl jím Petr Kaleta z Valašského Meziříčí, který se do zoo vypravil se svou rodinou. Jako upomínku na tento den obdržel pamětní list a propagační předměty.

Ostravská zoo tak potřetí v historii překročila hranici půl milionu návštěvníků a drží si pozici významného turistického cíle nejen v Moravskoslezském kraji, ale i v rámci celé České republiky. Historickým rekordem je loňská návštěvnost, kdy do zoo přišlo během celého roku 509 336 návštěvníků.

Ostravskou zoo mohou zájemci navštívit do konce roku každý den, otevřeno je na Silvestra a dokonce i na Nový rok. Od středy 27. do pátku 29. prosince zve zoo na prohlídky pěstebních skleníků s průvodcem, které jsou návštěvníkům běžně nepřístupné. „K vidění je zde bohatá kolekce tropických a subtropických rostlin z celého světa, nově například sbírka bonsajů. Prohlídky skleníků se konají vždy v 11 a ve 13 hodin a sraz je u vstupu do zoo. Prohlídka je zahrnuta v ceně vstupného do zoo a trvá 45 až 60 minut. Z důvodu omezené kapacity doporučujeme rezervaci předem na tel. čísle 596 241 269,“ informovala Šárka Nováková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …