ZP 211 nabídla praktickým lékařům a gynekologům smluvní jistotu

20.02.2016 10:31

Praktičtí lékaři pro dospělé, pediatři a ambulantní gynekologové budou v průběhu února a března dostávat od největší Zaměstnanecké zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra (ZP 211) smlouvy, uzavřené na dobu neurčitou.

ZP 211 nabídla praktickým lékařům a gynekologům smluvní jistotu
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

„Tímto krokem chce ZP 211 podpořit a stabilizovat smluvní síť poskytovatelů zdravotních služeb v oblasti primární péče na území celé České republiky,“ okomentoval rozhodnutí pojišťovny dát lékařům jistotu časově neomezené smlouvy, generální ředitel ZP 211 David Kostka.

Podle něj praktičtí lékaři i gynekologové představují ve většině případů pro pojištěnce první kontakt se zdravotnickým systémem: „Současně hrají důležitou roli v prevenci. Provázejí pacienty zdravotnickým systémem, zajišťují jim další navazující zdravotní péči jak v případě akutních problémů, tak při chronickém onemocnění. Gynekologové pak mají nezastupitelnou roli v péči o ženy a matky,“ objasnil David Kostka důvod, proč se pojišťovna rozhodla podpořit tyto lékaře trvalou smlouvou.

Loni ZP MV ČR nabídla smlouvy na dobu neurčitou ambulantním specialistům. Nyní pokračuje podporou primární péče. „Smlouva na dobu neurčitou by měla dát lékařům jistotu dlouhodobého poskytování zdravotní péče a zároveň i možnost investovat do moderní přístrojové techniky a poskytovat tak zdravotní služby v co nejlepší kvalitě,“ zdůraznil generální ředitel ZP MV ČR.

Smlouvu na dobu neurčitou tak dostane v průběhu dvou let 14 600 poskytovatelů zdravotních služeb, spolupracujících se Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra.

Myslíme na vaše zdraví!

ZP 211

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…