ZZS MSK: Pády z výšky na Opavsku

21.06.2014 21:37

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v sobotu 21.6. v poledne u dvou pádů na Opavsku, při nichž došlo k vážnému zranění. Obě události byly přitom operátorům záchranné služby nahlášeny na tísňových linkách prakticky současně.

ZZS MSK: Pády z výšky na Opavsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

První z případů se odehrál poblíž Hradce nad Moravicí. Dvanáctiletá dívka spadla při jízdě z kopce z koně, který se měl splašit. Po události byla krátce v bezvědomí, se záchranáři však již později komunikovala. Pomoc jí přivolala kamarádka. Pacientka utrpěla vícečetná poranění hlavy. Odbornou péči na místě dívce poskytovaly opavské posádky rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci. Následně byla sanitním vozidlem transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.      

Souběžně byli záchranáři voláni také k jinému úrazu, a to jen do několik kilometrů vzdáleného Vítkova-Podhradí. Při pohybu v terénu tam sjela či spadla ze skály, z výšky asi šesti metrů, třiadvacetiletá žena. Přivodila si tak poranění v oblasti hlavy a zad, vyloučit nebylo možno ani poranění páteře. U pacientky zasahovali letečtí záchranáři a skupina RZP z Vítkova. Poskytli ji kompletní přednemocniční neodkladnou péči a připravili k transportu do zdravotnického zařízení. Vrtulník LZS pacientku poté přepravil do ostravské Fakultní nemocnice. Předána byla do péče týmu urgentního příjmu.

 PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…