ZZS MSK: Smrtelná zranění – Opavsko a Karvinsko

14.03.2014 9:44

Zdravotnická záchranná služba vyjížděla v průběhu čtvrtečního (13.3.) odpoledne ke dvěma událostem se smrtelnými následky, které se odehrály v regionech Opavska a Karvinska. Jednalo se o nehodu cyklisty a v druhém případě o pád paraglidisty.

ZZS MSK: Smrtelná zranění – Opavsko a Karvinsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Po šestnácté hodině obdrželi záchranáři informaci o dopravní nehodě na silnici v Hlučíně. Podle hlášení na tísňovou linku ZZS došlo ke střetu cyklisty s automobilem. Na místo události vyjely neprodleně posádky rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště. U postiženého byly během několika minut. Muž, jehož totožnost záchranáři v době zásahu neznali, nejevil žádné známky života. Lékař záchranné služby zjistil, že postižený utrpěl mnohočetná poranění, kterým podlehl bezprostředně po nehodě, ještě před příjezdem záchranářů. Ani rychlý příjezd posádek ZZS nemohl muži pomoci a lékař byl nucen konstatovat smrt.

Vrtulník letecké záchranné služby, který k události rovněž vzlétl, byl vzhledem k okolnostem na místě operátory vrácen zpět na základnu.

O hodinu později byli záchranáři voláni do Petrovic u Karviné, odkud dostali nahlášen pád paraglidisty. Na pomoc byla vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z karvinského stanoviště ZZS.

Ani v tomto případě záchranáři neznají totožnost postiženého. Muž utrpěl poranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl. Zasahující lékař konstatoval smrt.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…