Za měsíc se dozvíte, jak získat peníze na ochranu krajiny ve svém okolí

03.03.2015 20:08

Téměř přesně za měsíc, 2. dubna 2015, se koná konference Vybrané problémy ochrany přírody a krajiny a možnosti nápravy s využitím evropských a národních dotačních programů. Zájemce seznámí s tím, jak mohou získat peníze na ochranu přírody a krajiny z Operačního programu Životní prostředí či národních zdrojů.

Za měsíc se dozvíte, jak získat peníze na ochranu krajiny ve svém okolí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Krajina kolem přehrady Nové Mlýny

„Nechtěli jsme jen vysvětlovat administrativu, ale především ukázat, že peníze, které vložíme do konkrétních projektů na ochranu přírody a krajiny, mají viditelný a pozitivní dopad. Právě proto chceme účastníky konference seznámit nejen s  problémy ochrany přírody, ale chceme i ukázat možnosti jejich řešení. Zajímavé budou i prezentace projektů, které byly podpořeny z evropských či národních dotačních programů,“ vysvětluje František Pelc, ředitel Agentury ochrany přírody a krajiny ČR [1], která konferenci spolu s Českou zemědělskou univerzitou, Fakultou životního prostředí pořádá.

Konference Vybrané problémy ochrany přírody a krajiny a možnosti nápravy s využitím evropských a národních dotačních programů je určena  zástupcům  krajů,  obcí, vlastníkům, v krajině hospodařícím subjektům a všem dalším zájemcům a potenciálním žadatelům, které seznámí s možnostmi čerpání finančních prostředků z Operačního programu Životní prostředí v novém programovém období a zároveň i národními dotačními programy. Budou také představeny úspěšné vzorové projekty z minulých let, které pomohly zlepšit stav našeho životního prostředí.

Konference se zaměří na několik oblastí: vodní režim v krajině, stav našich lesů či problémy zemědělské krajiny. 

Záštitu nad konferencí převzal ministr životního prostředí Richard Brabec, který předběžně přislíbil účast na dopolední části programu. Moderátory konference jsou bývalí ministři životního prostředí prof. Bedřich Moldan a doc. Ladislav Miko.

Konference se koná 2. 4. 2015 v aule České zemědělské univerzity,  Kamýcká 129, Praha 6 - Suchdol. Účast je bezplatná.

Více informací a registrace na www.nature.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…