Za nepotřebný spotřebič volňásek do jihlavské zoo

27.05.2015 13:25

S vysloužilci do zoo! Tak zní název akce jihlavské zoo, při které mohou návštěvníci získat zvýhodněné vstupné a pro své ratolesti vstup zcela zdarma. Přinesete-li v neděli 31. května do zoo Jihlava vysloužilý elektrospotřebič, volňásek v hodnotě dětské vstupenky bude váš.

Za nepotřebný spotřebič volňásek do jihlavské zoo
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Každý, kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku zdarma, nebo slevu pro dospělého návštěvníka. Jihlavská zoo tuto akci připravila ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu.

U stánku ELEKTROWINu budou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru,“ vysvětluje ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Účelem zoologických zahrad už dávno není jen ukazovat zvířátka, dnes už jde také o vzdělávání našich návštěvníků. Proto jsme rádi, že můžeme podpořit takové akce, jako je ‚S vysloužilci do zoo‘,“ sděluje mluvčí jihlavské zoo Martin Maláč.

ELEKTROWIN a.s. je největším a nejstarším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem - 21. září 2005 podal návrh na zápis do seznamu výrobců Ministerstvu životního prostředí, rozhodnutí o zápisu do tohoto seznamu nabylo právní moci 5. prosince. Od svého založení ELEKTROWIN již zrecykloval přes 12 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 210 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 330 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 500 obcích. Celkově sběrnou síť tvoří více než 12 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

Zoo Jihlava našla místo mezi předními zoologickými zahradami, k čemuž přispěly rozšířené expozice, které umožňují návštěvníkům plnohodnotnou prohlídku nezávisle na počasí. V roce 1957 na původně výletním místě pro občany města vznikl zookoutek, který se postupem času rozrostl. Roku 1982 se ze zookoutku oficiálně stala zoologická zahrada. Zoo Jihlava je členem mnoha mezinárodních asociací, mimo jiné i členem Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA). Většina expozic byla vybudována v posledních patnácti letech. Zoo má otevřeno 365 dní v roce.

Více informací na www.zoojihlava.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.