Za nepotřebný spotřebič volňásek do zoo Dvůr Králové

26.05.2015 16:47

S vysloužilci do ZOO! Tak zní název akce královédvorské zoo, při které mohou návštěvníci získat zvýhodněné vstupné a pro své ratolesti vstup zcela zdarma. Přinesete-li v sobotu 30. května do Zoo Dvůr Králové vysloužilý elektrospotřebič, volňásek v hodnotě dětské vstupenky bude váš.

Za nepotřebný spotřebič volňásek do zoo Dvůr Králové
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Každý, kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku zdarma, nebo slevu pro dospělého návštěvníka. Královédvorská zoo tuto akci připravila ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu.
U stánku ELEKTROWINu budou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru,“ vysvětluje ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Posláním a povinností moderní zoo je podílet se na záchraně ohrožených druhů zvířat, jimž hrozí převážně vinou člověka vyhubení, a zároveň poskytnout návštěvníkům poučení a odpočinek. Proto jsme rádi, že Elektrowin má projekt ‚S vysloužilci do zoo‘, který připomíná, jak je důležité chránit životní prostředí,“ doplňuje za zoo mluvčí Jana Myslivečková.

ELEKTROWIN a.s. je největším a nejstarším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem - 21. září 2005 podal návrh na zápis do seznamu výrobců Ministerstvu životního prostředí, rozhodnutí o zápisu do tohoto seznamu nabylo právní moci 5. prosince. Od svého založení ELEKTROWIN již zrecykloval přes 12 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 210 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 330 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 500 obcích. Celkově sběrnou síť tvoří více než 12 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

ZOO Dvůr Králové má více než 60letou historii. Během této doby se změnila z původního malého zookoutku v jednu z největších zoologických zahrad v Česku a jednoho z nejvýznamnějších chovatelů afrických zvířat ve světě. Zoologická zahrada byla oficiálně otevřena pro veřejnost dne 9. května 1946. Je jednou z nejznámějších i nejslavnějších českých zoologických zahrad. Zároveň je největším chovatelem afrických zvířat v Evropě a patří mezi nejkrásnější zoo Evropy i světa. Jako jediná v Česku nabízí v létě (od května až do konce září) Africké safari, v němž návštěvníci projíždějí vlastními vozy nebo ve speciálně upravených safaribusech mezi volně vypuštěnými zvířaty – kopytníky a ptáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…