Žáci Academic School odstartovali jaro projektovým dnem o Velikonocích

26.03.2018 15:45

Projektový den nazvaný Velikonoce se konal v závěru uplynulého týdne v základní škole Academic School v Uherském Hradišti. Pro děti bylo připraveno několik stanovišť, věnovaných jednomu z největších křesťanských svátků v roce. Během dopoledne za nimi navíc zavítal také senátor Ivo Valenta.

Žáci Academic School odstartovali jaro projektovým dnem o Velikonocích
Foto: Academic School
Popisek: Velikonoce v Academic School

V jednotlivých třídách učitelé s dětmi pracovali na daném tématu, nebo se ve třídách konaly nejrůznější kreativní dílničky. Žáci si v dílnách vyrobili například látkové ptáčky, zajíčky z ručníku nebo se naučili malovat kraslice. Po školních chodbách zněly řehtačky a velikonoční říkanky.

“Žáci druhého stupně si připravili i různé pokusy, třeba s medem a vaječným bílkem, kdy do bílku vmíchávali také modrou skalici, nebo roztančili při jednom z pokusů rozinky. A v matematice se pak věnovali velikonočním rekordům. Starší žáci dětem z prvního stupně navíc představili, jak se Velikonoce slaví v cizích zemích, například v Mexiku nebo Španělsku,” nastínila část bohatého programu ředitelka Academic School Věra Olšáková.

V Academic School nechyběl ani tradiční folklór. Děti se naučily a předvedly říkadla k pomlázce. Spolu s některými učitelkami se dokonce děti převlékly do slováckých krojů a představily tradice od vynášení Morany až po klasickou pomlázku.

Do projektového dne se zapojili žáci od první až po devátou třídu. Téma velikonočních svátků se prolnulo ve všech předmětech. Den věnovaný velikonočním svátkům proběhl také v základní škole Academic School ve Zlíně. Postupně, formou hry se s tradicemi seznamují i děti v mateřských školách Academic School v Mařaticích, Kunovicích a Uherském Hradišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…