Žáci potravinářského učiliště v Jílovém se začali učit v nové budově

03.04.2015 18:16

Nová budova Středního odborného učiliště potravinářského v Jílovém u Prahy s moderními učebnami ožila ve středu 1. dubna. Stavba v areálu učiliště, které je příspěvkovou organizací Středočeského kraje, začala na konci roku 2013 a stála zhruba 52 milionů korun. Kraj získal dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši asi 35,2 milionu korun.

Žáci potravinářského učiliště v Jílovém se začali učit v nové budově
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

"Postupně se snažíme investovat do všech našich škol, aby působily moderně a hlavně, aby v nich probíhala výuka na té nejvyšší úrovni. Přejeme si, aby se zvyšoval zájem dětí o takové obory, ve kterých později najdou uplatnění v praxi,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro oblast školství Milan Němec (ČSSD).

Náměstek Němec si novou školní budovu přijel prohlédnout společně s ředitelem Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Václavem Chytilem. „Doufám, že se žákům i učitelům bude v nových prostorách líbit. Jílovskému učilišti přeji, aby se díky modernímu prostředí a způsobu výuky zvýšil zájem dětí o školu,“ dodal náměstek Němec. V učilišti se učí zhruba stovka žáků.

Kromě učeben, které jsou vybaveny interaktivními tabulemi nebo datovými projektory, je v budově tělocvična i příslušné hygienické a technické zázemí. Součástí projektu je i vnitřní vybavení budovy a zavedení moderních technologií do výuky. Třídy i ostatní prostory jsou vkusně zařízené světlým nábytkem, po stěnách jsou rozvěšeny nástěnky a fotografie výrobků žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…