Zahájení podávání přihlášek do soutěže SozialMarie 2015

02.12.2014 15:30

SozialMarie oceňuje od roku 2005 každoročně celkem 15 vyjímečných projektů z oblasti sociálních inovací. Vedle finanční odměny v celkové výši 54 000 EUR nabízí SozialMarie zviditelnění projektů, které inovativním způsobem reagují na společenské výzvy.

Zahájení podávání přihlášek do soutěže SozialMarie 2015
Foto: SozialMarie
Popisek: SozialMarie

Vyhlášení výzvy SozialMarie 2015 probíhá od 10. listopadu 2014 do 27. ledna 2015. Ze všech přihlášených projektů vybere odborná porota 15 nejlepších, které budou 1. května 2015 oceněny při slavnostním udílení cen v prostorách rakouského rozhlasu ORF ve Vídni.

V roce 2015 ocení SozialMarie výjimečné projekty, jež efektivně přispívají k řešení společenských problémů již pojedenácté. K účasti na výzvě jsou zvány iniciativy občanské společnosti, neziskové organizace a firmy z celé České republiky, Maďarska a Rakouska, jakož i z Chorvatska, Německa, Polska, Slovenska a Slovinska, které jsou realizovány ve vzdálenosti maximálně 300 km od Vídně.

Odvahu kreativním sociálním projektům

„V loňském roce se o cenu SozialMarie 2014 ucházelo celkem 300 přihlášených projektů a já doufám, že jich bude letos zase o trochu víc”, říká Wanda Moser-Heindlová, zakladatelka soukromé nadace Unruhe (Neklid), která cenu SozialMarie zřizuje. SozialMarie se snaží podpořit vzájemné propojování inovativních sociálních projektů a současně také upozornit společnost na trvale udržitelná řešení, která jsou příkladem a inspirací pro další a nové iniciativy. Wanda Moser-Heindlová je přesvědčena, že právě v dnešní době potřebují sociální inovace odpovídající zviditelnění. „Naše nejdůležitější poselství proto zní: „Mějte odvahu a pojďte do toho s námi!”

SozialMarie 2015 - fakta

Podací lhůta:     10. listopad 2014 - 27. leden 2015

Informace a podání přihlášky:  www.sozialmarie.org

Proces výběru vítězných projektů:  odborná porota

Slavnostní předávání cen:   1. květen 2015, ORF RadioKulturhaus Wien

Přihlášky k účasti v SozialMarie 2015 je možné podávat výhradně online. Zájemci najdou na www.sozialmarie.org vedle výzvy a samotného formuláře také veškeré informace k podmínkám účasti, stejně tak jako kritéria hodnocení.

O SozialMarie

Cena SozialMarie byla poprvé udělena v roce 2005. Jedná se o historicky nejstarší ocenění sociálních inovací v Evropě. Zřizovatelkou této ceny je soukromá nadace Unruhe (Neklid), která byla v roce 2000 založena paní Wandou Moser-Heindlovou a jejím manželem Friedrichem Moserem. SozialMarie měla již od počátku mezinárodní ambice a je tak etablovanou cenou nejen v Rakousku, Maďarsku a České republice, ale i v Chorvatsku, Německu, Polsku, či na Slovensku a ve Slovinsku. K hodnotícím kritériím patří vedle inovativnosti projektového záměru především dopad a účinnost pro danou cílovou skupinu a efektivní realizace daných cílů. Ocenění SozialMarie tak představuje záruku a je jakousi pečetí dobrých a účinných sociálních inovací. Odbornou porotou je vybráno 15 výjimečných projektů, které získají ocenění v celkové hodnotě 54 000 EUR a těší se pozornosti médií při slavnostním udílení cen 1. května v budově rakouského rozhlasu ORF Radiokulturhaus ve Vídni. Každý rok také přebírají v rámci slavnostního předávání cen 1. května "SozialMarie Patroni" svoji aktivní záštitu nad jedním z vítězných projektů, jež si sami zvolí, a provází či podporují tento projekt v průběhu roku následujícího.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…