Zahraniční kanceláře CzechTrade v Chorvatsku a Srbsku mají nové ředitele

06.11.2014 19:42

Zahraniční kanceláře v Záhřebu a Bělehradě, které od července s celou sítí zahraničních zastoupení spadají pod agenturu CzechTrade, mají nové personální obsazení. Záhřebskou kancelář vede již od září Zbyněk Peška a zastoupení v Bělehradě Svatopluk Čech. Oba vedoucí zahraničních kanceláří mají velké zkušenosti se zahraničním obchodem ze soukromé i státní sféry a dlouhodobé vazby na státy jihovýchodní Evropy.

Zahraniční kanceláře CzechTrade v Chorvatsku a Srbsku mají nové ředitele
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Chorvatsko a Srbsko patří mezi prioritní trhy pro český export. Zbyněk Peška i Svatopluk Čech mají bohaté zkušenosti v zahraničním obchodě a v jihovýchodní Evropě přímo působili. Věřím, že budou pro české exportéry velkým přínosem,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Zbyněk Peška začínal ve společnosti Chemapol, kde se vypracoval až na ředitele pobočky Chemapol Balcanica v Bělehradě. Působil ve společnostech Transakta a Compo. Zeměmi jihovýchodní Evropy se zabýval i během působení na Velvyslanectví ČR v Bělehradě a v Sarajevu, kde zastával funkci ekonomického a obchodního rady. Od roku 2009 pracoval v odboru zahraničně ekonomických politik na ministerstvu průmyslu a obchodu. Zbyněk Peška vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Je mu 59 let a jeho hlavním koníčkem je fotografování.

Také Svatopluk Čech zahájil kariéru ve společnosti Chemapol, jejíž obchodní zastoupení v Bukurešti a v Moskvě vedl. Dále řídil obchodní zastoupení společnosti Metalimex v Moskvě a v Rusku působil také během svého angažmá ve společnosti Gumotex. Pracoval jako poradce náměstka ministra pro zahraniční obchod na MPO a posléze jako poradce ministra průmyslu a obchodu. Na MPO se zabýval také proexportní politikou a pomáhal českým firmám se vstupem na zahraniční trhy. Pět let působil na Velvyslanectví České republiky v Bělehradě jako ekonomický a obchodní rada. Po návratu do Čech pracoval v sekci zahraničního obchodu MPO. Svatopluk Čech studoval na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, kde dosáhl titulu JUDr., titul MBA získal na ESMA Barcelona – CMI Prague.  Je mu 59 let a mezi jeho koníčky patří sport a fotografování.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.
www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…