Zajímavosti ze zákulisí zahrady nabízí během jarních prázdnin Zoo Dvůr Králové

01.02.2015 11:02

Od 2. 2. do 15. 3. 2015 nabízí zoo návštěvníkům zdarma prohlídku s odborným průvodcem. Pro ty, kteří mají rádi kvízy a soutěže, budou na hlavní pokladně připraveny také listy pátracího kvízu.

Zajímavosti ze zákulisí zahrady nabízí během jarních prázdnin Zoo Dvůr Králové
Foto: red
Popisek: ZOO Dvůr Králové

Zajímavosti ze zákulisí zoo, netradiční představení zvířat i odpovědi na zvídavé otázky nabízí zahrada zdarma po celou dobu jarních prázdnin, tedy od 2. února do 15. března. Každou středu a pátek v 13:00 bude u hlavního vchodu pro návštěvníky k dispozici odborný průvodce zdarma. Skupinu, maximálně 25 zájemců, čeká přibližně hodinová procházka se zajímavým výkladem. V případě většího zájmu bude připraveno i více průvodců.

Pro všechny, kteří se chtějí na chvíli stát „detektivy v říši zvířat“, bude připraven napínavý pátrací závod po zoo. Pátrat, hledat zvířata a správné odpovědi si mohou zkusit celé rodiny i jednotlivci. Stačí si vzít na pokladně zoo (samozřejmě zdarma) připravené listy pátracího kvízu a podle mapy vyrazit na dobrodružnou procházku osmi tropickými pavilony. Soutěživé rodiny si mohou stanovit i časový termín na setkání v cíli závodu. Tím je galerie Pravěk očima Zdeňka Buriana, kde budou umístěny na stojanu (naproti paní pokladní) správné odpovědi a drobné dárky.

Zahrada je otevřena každý den od 9 hodin do 16 hodin, pavilony, kromě Ptačího světa, se zavírají v 18 hodin. V zoo je možné se zdržet i po 16. hodině a odejít automatickými turnikety. Do výběhů chodí dopoledne řada nových mláďat, například zebry Böhmovy, nebo telata skotu dahome. Novinky nabízejí i tropické pavilony. Ve Vodních světech bylo minulý týden umístěno šest zajímavých tlamovců čelnatých (Cyphotilapia frontosa 'Blue Zaire Moba') z jezera Tanganika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

14:56 ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

„Bez včel by náš svět nebyl sladký,“ říkají energetici. Včera si v Temelíně připomněli Mezinárodní d…