Základní umělecké školy na Vysočině si rozdělí téměř milión na hudební nástroje

18.02.2015 12:01

Rada Kraje Vysočina dnes rozhodla o rozdělení téměř miliónu korun mezi základní umělecké školy v regionu. Dotace přispěje k obnově a nákupu nových hudebních nástrojů.

Základní umělecké školy na Vysočině si rozdělí téměř milión na hudební nástroje
Foto: kr-vysocina
Popisek: Krajský úřad Kraje Vysočina

O finanční dotaci požádalo v letošním roce 18 základních uměleckých škol, které předložily 24 žádostí o finanční spoluúčast. „Nejvyšší částkou pomůžeme například ZUŠ Světlá nad Sázavou, která si bude moci pořídit do výuky nové pianino. Nákup tympánů s dolaďovačem podpoříme v ZUŠ Jana Štursy Nové Město na Moravě a žáci ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem se budou učit na novém digitálním pianu,“ vyjmenovala příklady krajské podpory radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Nejčastěji je ze strany žadatelů zájem o finanční dotaci na opravy nebo pořízení klávesových hudebních nástrojů, které patří k nejnákladnějším. Podobně početně zastoupené je i podávání žádostí o pořízení a opravy špičkových dechových nástrojů.

Dotace na pořizování a opravy pomůcek základních uměleckých škol poskytuje Kraj Vysočina od roku 2005, za dobu platnosti zásad, podle kterých mohou ředitelství škol žádat o dotaci, bylo vyplaceno z rozpočtu kraje více než 7,8 miliónů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kr-vysocina.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŠMT: Většina uchazečů o maturitní obory může uspět v 2. kole i v Praze

10:17 MŠMT: Většina uchazečů o maturitní obory může uspět v 2. kole i v Praze

Většina z více než 5000 uchazečů o maturitní obory, hlásících se na střední školy z 9. ročníků, kteř…