Zaměstnanci pivovaru Zubr česali chmel na speciální várku Granda

27.08.2015 17:55

Loňská premiéra česání chmele na Florykově chmelnici v Čekyni zahájila novou tradici pivovaru Zubr. I letos se zde sešli zaměstnanci pivovaru v čele se sládkovou i ředitelem, aby společně načesali Žatecký poloraný červeňák, kterému se v tršické chmelařské oblasti skvěle daří. Ten bude použit na speciální várku jedenáctistupňového ležáku Zubr Grand.

Zaměstnanci pivovaru Zubr česali chmel na speciální várku Granda
Foto: ZUBR
Popisek: ZUBR

„Tento tradiční jemný aromatický chmel, který do Granda dávkujeme hned čtyřikrát, dává pivu jedinečnou chuť i příjemné chmelové aroma. Výběr odrůdy chmele je pro pivo naprosto zásadní a zde na Tršicku se pěstuje jeden z nejlepších na světě,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

„Speciální edici Granda z první várky čerstvě načesaného chmele budou moci příznivci piva Zubr ochutnat již na konci října, kdy bude stočen do sudů a distribuován do vybraných restauračních zařízení,“ doplňuje Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Zubr Grand již příští měsíc oslaví své první narozeniny a za tu dobu se stal nejprodávanějším pivem přerovského pivovaru. Při přípravě receptury se Nataša Rousková nechala inspirovat prvorepublikovou recepturou a velký důraz je kladen na použité suroviny. Kromě tršického chmele jsou to další regionální suroviny - hanácké slady, které díky svým parametrům a půdním podmínkám patří k nejkvalitnějším sladům v České republice a voda z tovačovských jezer, jenž splňuje přísné parametry kojenecké vody.

„Rostoucí obliba Granda potvrzuje současný trend, kdy spotřebitelé dávají přednost jedenáctistupňovým pivům s výraznou chmelovou chutí, které jsou uvařeny podle tradičních postupů z kvalitních surovin,“ uzavírá Tomáš Pluháček.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". V loňském roce rozšířil svůj sortiment o 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal na podzim prestižní ocenění v degustační soutěži České pivo 2014 a to v kategorii světlé výčepní pivo (1. místo Zubr Gold) a v kategorii tmavé pivo (2. místo Zubr Classic tmavý).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…