Zámků lásky na lávce do Nové Karoliny přibývá

11.02.2014 9:00

Nový fenomén uzamykání zámků lásky, kterými zamilované páry stvrzují svou lásku, dorazil i do Ostravy. Ona a on napíší na zámek svá jména – nebo alespoň své iniciály – zámek zamknou na mostě a klíč hodí do vody. Tam je nenávratně ztracen a nikdo už nemůže dvě zamilované bytosti rozdělit. Místní páry ale přistoupily k nové tradici poněkud netradičně. Za místo zpečetění své lásky zvolili novou lávku vedoucí do nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina v centru Ostravy. Zámků lásky je tam už 360.

Zámků lásky na lávce do Nové Karoliny přibývá
Foto: Forum Nová Karolina
Popisek: Zámky lásky

„Zámky lásky jsou poměrně novodobým zvykem zamilovaných párů. Zatímco v jiných městech ve světě se zavěšují na starobylé mosty, u nás v Ostravě je zamilovaní lidé zavěšují na moderní lávku. Pro milence jsou zámky symbolem štěstí a věčné lásky. Pro nás jsou zámky umístěné na lávce vedoucí k našemu nákupnímu a zábavnímu centru symbolem sounáležitosti a jsme velice rádi, že se stáváme součástí nových tradic v Ostravě,“ říká marketingový manažer OC Forum Nová Karolina Tomáš Lučan a pokračuje: „Inspirací pro zámky lásky byla pravděpodobně kniha Chci tě italského spisovatele Federica Moccia vydaná v roce 2006. V ní hlavní hrdinové stvrdili svou lásku připevněním zámku na most Milvio v Římě, kde údajně zahynul mučednickou smrtí patron všech zamilovaných svatý Valentin, a vhodili klíč od zámku do řeky Tibery.

Tento zvyk se postupně rozšířil nejen po celé Itálii, ale i do mnoha dalších měst po celém světě. A dostal se i k nám do Ostravy. Jsme rádi, že si zamilované páry k uzamykání a stvrzování své lásky a životního štěstí vybrali právě lávku vedoucí do našeho nákupního a zábavního centra,“ uvádí dále Tomáš Lučan s tím, že proto pro všechny zamilované připravili ve svém nákupním a zábavním centru na následující víkend 14. až 16. února spoustu romantiky a příjemné zábavy. Jsou připraveny romantické songy, valentýnské vzkazy, sobotní party s Amorem, legendární Praskání Rosti Petříka, nedělní zábava pro nejmenší s Klauny z Balónkova, ale i mnoho dalších překvapení, která budou zpříjemňovat valentýnský víkend všem, kteří mají někoho rádi. Podrobnější informace k programu pro zamilované naleznete na webových stránkách www.forumnovakarolina.cz a na facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…