Zámků lásky na lávce do Nové Karoliny přibývá

11.02.2014 9:00

Nový fenomén uzamykání zámků lásky, kterými zamilované páry stvrzují svou lásku, dorazil i do Ostravy. Ona a on napíší na zámek svá jména – nebo alespoň své iniciály – zámek zamknou na mostě a klíč hodí do vody. Tam je nenávratně ztracen a nikdo už nemůže dvě zamilované bytosti rozdělit. Místní páry ale přistoupily k nové tradici poněkud netradičně. Za místo zpečetění své lásky zvolili novou lávku vedoucí do nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina v centru Ostravy. Zámků lásky je tam už 360.

Zámků lásky na lávce do Nové Karoliny přibývá
Foto: Forum Nová Karolina
Popisek: Zámky lásky

„Zámky lásky jsou poměrně novodobým zvykem zamilovaných párů. Zatímco v jiných městech ve světě se zavěšují na starobylé mosty, u nás v Ostravě je zamilovaní lidé zavěšují na moderní lávku. Pro milence jsou zámky symbolem štěstí a věčné lásky. Pro nás jsou zámky umístěné na lávce vedoucí k našemu nákupnímu a zábavnímu centru symbolem sounáležitosti a jsme velice rádi, že se stáváme součástí nových tradic v Ostravě,“ říká marketingový manažer OC Forum Nová Karolina Tomáš Lučan a pokračuje: „Inspirací pro zámky lásky byla pravděpodobně kniha Chci tě italského spisovatele Federica Moccia vydaná v roce 2006. V ní hlavní hrdinové stvrdili svou lásku připevněním zámku na most Milvio v Římě, kde údajně zahynul mučednickou smrtí patron všech zamilovaných svatý Valentin, a vhodili klíč od zámku do řeky Tibery.

Tento zvyk se postupně rozšířil nejen po celé Itálii, ale i do mnoha dalších měst po celém světě. A dostal se i k nám do Ostravy. Jsme rádi, že si zamilované páry k uzamykání a stvrzování své lásky a životního štěstí vybrali právě lávku vedoucí do našeho nákupního a zábavního centra,“ uvádí dále Tomáš Lučan s tím, že proto pro všechny zamilované připravili ve svém nákupním a zábavním centru na následující víkend 14. až 16. února spoustu romantiky a příjemné zábavy. Jsou připraveny romantické songy, valentýnské vzkazy, sobotní party s Amorem, legendární Praskání Rosti Petříka, nedělní zábava pro nejmenší s Klauny z Balónkova, ale i mnoho dalších překvapení, která budou zpříjemňovat valentýnský víkend všem, kteří mají někoho rádi. Podrobnější informace k programu pro zamilované naleznete na webových stránkách www.forumnovakarolina.cz a na facebooku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…