Zapojte se do potravinové sbírky, která poslouží potřebným

14.10.2016 14:39

Už pošesté se zaměstnanci krajského úřadu a jeho příspěvkových organizací zapojí do sbírky potravinové pomoci, která se koná u příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby. Počet lidí, kteří přispějí potřebným, i množství shromážděných potravin každoročně stoupá. Loni se zaměstnancům KÚ a jím zřizovaných organizací podařilo předat Potravinové bance v Ostravě osm tun potravin.

Zapojte se do potravinové sbírky, která poslouží potřebným
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Sbírka je velmi prospěšnou a významnou formou pomoci potřebným spoluobčanům. Těší mě, že zájem o zapojení do této akce projevil opět velký počet našich příspěvkových organizací z různých odvětví, a věřím, když se nám podaří shromáždit minimálně tolik potravin jako v loňském roce,“ uvedl Tomáš Kotyza, ředitel krajského úřadu.

Jedno ze sběrných míst bude už tradičně v budově krajského úřadu, lidé sem mohou potravinovou pomoc přinést od 17. do 21. října 2016. Vítány jsou trvanlivé potraviny jako mouka, cukr, rýže těstoviny, káva, čaj, cukrovinky, dětské přesnídávky, luštěniny, instantní polévky, konzervy apod. Potraviny pak budou předány pracovníkům pobočky Potravinové banky v Ostravě, jejíž činnost loni Moravskoslezský kraj podpořil dotací ve výši 200 tisíc korun. Sbírka bude předána matkám a dětem v azylových zařízeních, osobám bez přístřeší a lidem v nouzi.

Mezinárodní den za vymýcení chudoby byl vyhlášený OSN poprvé v roce 1993 a je stanoven na 17. října. V mnoha evropských zemích včetně ČR se v jeho rámci pořádají setkání osob sociálně vyloučených, pracovníků neziskových organizací, politiků a dalších, aby diskutovali a hledali východiska k problémům chudoby, sociálního vyloučení a lidské důstojnosti. U této příležitosti jsou pořádány i různé happeningy a akce. Od roku 2011 jsou v ČR součástí akcí pořádaných u příležitosti tohoto mezinárodního dne i potravinové sbírky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …