Zástupci pojišťovny fúzi nemocnic vítají

13.08.2014 11:35

Hejtman Martin Netolický dnes na půdě Pardubického kraje jednal s předsedou správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) a hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem a ředitelem VZP Zdeňkem Kabátkem. Diskutovali především o výhledu financování zdravotní péče v regionu, ale i probíhající fúzi nemocnic Pardubického kraje do jedné akciové společnosti. Dotkli se také dalších témat, která hejtmanství považuje za důležitá.

Zástupci pojišťovny fúzi nemocnic vítají
Foto: Luboš Kozel
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický s řediteli nemocnic

„Velmi vítám, že vedení VZP aktivně a konstruktivně jedná s regiony. V řadě zásadních věcí mezi námi panuje shoda. Za důležité považuji ubezpečení zástupců nejvýznamnější pojišťovny, že připravovanou fúzi podporují. To je pro nás velmi cenná informace zejména ve vztahu k nastavení úhrad za zdravotnické výkony v nemocnicích v roce 2015. Při jejich stanovování chceme vycházet z letošního roku,“ vysvětlil jednu z klíčových otázek jednání hejtman Martin Netolický.

Hejtman lobboval za onkologické centrum

Hejtman Martin Netolický spolu s ředitelem Pardubické krajské nemocnice Tomášem Gottvaldem otevřeli rovněž otázku připojení krajské nemocnice jako spolupracujícího subjektu onkologického centra při Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Upozornili, že tento příslib dostala nemocnice, neboť splnila potřebné požadavky, již v době, kdy byl ministrem zdravotnictví Leoš Heger. „Jestliže je v Pardubicích péče fakticky poskytována, nevidím problém v tom, aby se onkologie Pardubické krajské nemocnice stala spolupracujícím centrem a byla zařazena do věstníku. O situaci budu informovat ministra zdravotnictví,“ řekl předseda správní rady VZP Jiří Běhounek.

Shoda na potřebě víceletého financování

Hejtman je ve shodě se zástupci pojišťovny také v otázce víceletého financování poskytování zdravotnické péče. „Pokud má kraj plánovat a dělat systémová opatření nejenom v nemocnicích, ale i ostatních zdravotnických zařízeních, musíme znát výhled financování nemocnic alespoň v horizontu dvou až tří let. Podmínky nám však musí systémově nastavit naši zákonodárci,“ sdělil hejtman Netolický.

Dalším projednávaným tématem bylo rozšíření rehabilitačních služeb v návaznosti na nově vytvořené Iktové centrum v Litomyšlské nemocnici. „Očekávám, že i v této otázce najdeme s pojišťovnou společnou řeč a najdeme přínosné řešení pro pacienty,“ doplnil Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…