Zažijte Brněnskou muzejní noc v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje

20.05.2017 18:20

Co se děje na úřadě, když se zavřou dveře za posledním zaměstnancem, návštěvníkem či úředníkem? Chcete vidět pracovnu hejtmana, jednací místnost rady nebo zastupitelstva a pozorovat hvězdy ze střechy krajského úřadu? V rámci Brněnské muzejní noci se muzejní a galerijní expozice otevřou v sobotu 20. května v 18 hodin. Poprvé se k této akci připojí i budova Krajského úřadu Jihomoravského kraje na Žerotínově náměstí.

Zažijte Brněnskou muzejní noc v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Již po třinácté budou mít účastníci muzejní noci možnost během májového večera v sobotu 20. května putovat brněnskými ulicemi a navštěvovat galerie, muzea a další instituce.

„Letos jsme se rozhodli den otevřených dveří, který má na našem úřadu svoji tradici, spojit právě s Brněnskou muzejní nocí. Chceme, aby lidé měli možnost budovu, kam si lidé většinou chodí jen lidově řečeno pro razítko, poznat trochu jinak. Budova krajského úřadu i místo, na kterém stojí, pojí dlouholetá a zajímavá historie, o které si budou moci zájemci v rámci prohlídky úřadu také poslechnout. Já osobně se velmi těším na výstavu organizace DEBRA a na hosta její vernisáže paní Liběnu Rochovou,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Připraven je zajímavý program, který návštěvníkům odhalí místa běžně veřejnosti nepřístupná. Pro odvážné děti a rodiče je připravena pohádková cesta úřadem. Ti, kteří chtějí mít Brno jako na dlani a hvězdné nebe nad hlavou, se mohou podívat až na střechu krajského úřadu. Lidé se mohou na chvíli vžít do role radního nebo zastupitele během komentovaných prohlídek úřadu, v rámci kterých se dostanou do zastupitelského sálu či reprezentační místnosti, kde jsou přijímány ty nejdůležitější návštěvy z celého světa. Pro hladové návštěvníky putující chodbami nočního úřadu bude připravena se svým občerstvením Kavárna u Žambocha ¦ Moravská kavárna neslyšících.

Při své návštěvě úřadu můžete potkat zástupce kraje i hejtmana Bohumila Šimka, který ve 20 hodin zahájí vernisáž výstavy charitativní organizace DEBRA nazvanou Den za dnem, ruku v ruce. Výstava se věnuje nemoci motýlích křídel, vernisáže se zúčastní také oděvní designérka Liběna Rochová.

Den otevřených dveří Krajského úřadu Jihomoravského kraje se poprvé uskutečnil v roce 2003 a od té doby se stal každoroční tradiční akcí. Jejím záměrem je především informovat občany o fungování kraje a jeho orgánů, dále o jeho pravomocích a struktuře.

Podrobné informace o akci najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…