Zažijte krásu Korutanských jezer na kole

15.05.2014 17:10

Korutany – cykloturistika plná zážitků pro celou rodinu na jihu Rakouska

Zažijte krásu Korutanských jezer na kole
Foto: Spirit media
Popisek: Korutany – cykloturistika plná zážitků pro celou rodinu na jihu Rakouska

V Korutanech zve nespočet čistých a až 28 stupňů teplých jezer ke koupání a vodním hrátkám. Také okolí třpytivých jezer slibuje jedinečné zážitky. Tady můžete objevit na průzkumných cestách dech beroucí výhledy, měkoučké louky na piknik a dobře schovaná místa ke koupání. U jezera Wörthersee se vyplatí například vydat se na okruh pěti jezer, který vede z Veldenu k jezerům Hafnersee, Keutschacher See, Bassgeigensee a Rauschelesee.

„Zážitková cyklistika“ stojí u jezera Klopeiner See na prvním místě. Pět různých tras s délkou od 4 do 55 kilometrů spojuje všechna jezera v oblasti. Trasy jsou perfektně značeny, pomoci mohou také GPS cyklonavigace a zdarma poskytované mapové materiály. Praktickým nápadem jsou také zážitkové poukazy, které jsou využitelné v partnerských gastronomických zařízeních. Více se dozvíte zde.

Drávská cyklostezka nezná hranic

Jedna z nejznámějších rakouských cyklistických tras je 366 kilometrů dlouhá Drávská cyklostezka, která vede přes Korutany. Německý klub cyklistů (ADFC) ji udělil čtyři hvězdičky jako vysoce kvalitní cyklostezce, která zaručuje zážitek pro celou rodinu. Šest etap začíná v obci Toblach/Dobbiaco v Jižním Tyrolsku a vede podél toku Drávy do cíle v Mariboru ve Slovinsku. Hlavní část cesty ovšem leží v Korutanech. Celá cesta v obou směrech je perfektně značená a vede převážně rovinatým terénem, aby cyklista mohl opravdu plnými doušky a bez námahy vstřebávat všechny zážitky. Drávská cyklostezka je poseta mnoha smluvními gastronomickými podniky, které připravují k těm cyklistickým i kulinářské potěšení. Novinkou je 76 stran kulinářského průvodce po Drávské cyklostezce, který je pod názvem Drau.Kulinarik.Büchl. cyklistům k dispozici. Více o Drávské cyklostezce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…