Zdravotníci Krajské zdravotní se v ústecké nemocnici zapojili do cvičení Integrovaného záchranného systému

03.06.2017 12:29

Zdravotníci Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., se ve středu 31. května zapojili do metodického cvičení složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. Námět tohoto cvičení vyplývá z posledního dění v Evropě, kdy došlo k mimořádným událostem s následky hromadného postižení zdraví. Všichni zranění včetně dvou zajištěných pachatelů skončili na ústecké Emergency.

Zdravotníci Krajské zdravotní se v ústecké nemocnici zapojili do cvičení Integrovaného záchranného systému
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Primářka Emergency Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., MUDr. Jana Bednářová uvedla, že se do cvičení zapojili lékaři prakticky všech chirurgických oborů včetně zdravotních sester a sanitářů. „Celkem jsme přijali 28 figurantů, kteří simulovali ve dvaceti případech život ohrožující zranění, sedm z nich středně těžké zranění, jeden z figurantů simuloval smrtelné zranění,“ uvedla MUDr. Jana Bednářová.

Generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala poděkoval všem zúčastněným zdravotníkům ústecké Masarykovy nemocnice za dobře odvedenou práci při nácviku hromadného postižení zdraví osob. „Poděkování patří veliteli zásahu, přednostovi kliniky úrazové chirurgie Karlovi Edelmannovi, primářce Emergency Janě Bednářové a celému jejímu týmu, dále jmenovitě Pavlovi Rolečkovi, lékaři z kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny a všem zdravotníkům spolupracujících oddělení,“ uvedl Ing. Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…