Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Dozorčí rada schválila personální změny ve vedení zdravotnictví

31.01.2020 12:31

Dne 29. 1. 2020 přijala dozorčí rada Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje usnesení, kterým vytvořila prostor pro realizaci záměru rady kraje ze dne 23. 9. 2019 o zvažovaných personálních změnách v představenstvu Zdravotnického holdingu a na pozici statutárního ředitele Oblastní nemocnice Náchod a.s.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Dozorčí rada schválila personální změny ve vedení zdravotnictví
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

„Z mého pohledu se jedná o změny, které jistě mohou pomoci k dalšímu pozitivnímu vývoji krajského zdravotnictví.“ Okomentoval rozhodnutí dozorčí rady náměstek hejtmana pro zdravotnictví a předseda dozorčí rady Ing. Aleš Cabicar.

„Se závěry zasedání dozorčí rady jsem byl seznámen a vytvoříme adekvátní podmínky k jejich naplnění.“ řekl Ing. Marian Tomášik, předseda představenstva ZHKHK.

Představenstvo Zdravotnického holdingu KHK už na svém zasedání dne 11. 12. 2019 v souladu s usnesením Rady Královéhradeckého kraje formulovalo záměr personálních změn ve společnostech Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s. a Oblastní nemocnice Náchod a.s.

Z toho vyplývá, že pokud, že se Ing. Ivana Urešová rozhodne rezignovat na funkci statutární ředitelky Oblastní nemocnice Náchod, souhlasí dozorčí rada s navrženými kroky představenstva. Na realizaci těchto kroků stanovila dozorčí rada nejzazší termín 1. 3. 2020.

„S ohledem na rozpracované úkoly, které plním ve funkci statutární ředitelky Oblastní nemocnice Náchod a podporu mých kolegů, své rozhodnutí během následujících týdnů pečlivě zvážím a zkonzultuji s náměstkem pro zdravotnictví.“ řekla Ing. Ivana Urešová, ředitelka náchodské nemocnice.

V souladu se stanovami společnosti ZH Královéhradeckého kraje a.s. volí dozorčí rada ZH Královéhradeckého kraje a.s. členy představenstva této společnosti a schvaluje smlouvy o výkonu funkce členům představenstva. Stejně tak se dozorčí rada ZH Královéhradeckého kraje a.s. vyjadřuje k personálnímu obsazení na pozicích statutárních ředitelů nemocnic koncernu a k jejich smlouvám o výkonu funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…