Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Krajské nemocnice zavádějí opatření proti šíření koronaviru

05.03.2020 8:24

V souvislosti s výskytem onemocnění Covid-19 v ČR přistupují Oblastní nemocnice Náchod, Oblastní nemocnice Jičín, Oblastní nemocnice Trutnov a Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem k omezení návštěv na všech svých odděleních následné péče, ARO, JIP, onkologie, a podle zvážení situace v jednotlivých nemocnicích i oddělení interních lůžek. Omezení návštěv potrvá do odvolání.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Krajské nemocnice zavádějí opatření proti šíření koronaviru
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje soustředí a distribuuje veškeré důležité informace týkající se možné nákazy způsobené virem koronaviru mezi všechny krajské nemocnice. Zejména jde o pak o pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR a hejtmana Královéhradeckého kraje. 

V souladu s doporučením Ministerstva zdravotnictví ČR jsou krajské nemocnice zásobeny ochrannými pomůckami na dva měsíce běžného provozu. 

Prosíme občany, pokud mají podezření na nákazu koronavirem (příznaky a pobyt v zasažené oblasti), nechoďte do zdravotnického zařízení, ale telefonicky kontaktujte Krajskou hygienickou stanici, případně Kliniku infekčních nemocí FN HK. Pro ty, kteří přesto do zdravotnického zařízení dorazí osobně, zřídí nemocnice nejpozději do pátku 6. března nárazová kontaktní místa, kde bude možné tyto pacienty vyšetřit. U vstupu do nemocničních areálů bude informační značení navádějící k těmto infekčním čekárnám. Nemocnice také vyčlenily telefonní linky pro informace týkající se koronaviru. 

Všechny potřebné informace a doporučené postupy jsou k dispozici na webových stránkách zdravotnického holdingu ZDE a také na stránkách jednotlivých nemocnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…