Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Nemocnice Rychnov nad Kněžnou testuje zaměstnance kvůli zjištěné nákaze

14.08.2020 17:56

Tři zdravotníky pozitivní na Covid-19 odhalilo dnešní testování, vyvolané zprávou o nákaze jedné ze zdravotních sester, u které pozitivitu na Covid-19 odhalil preventivní test. Celkem je tedy onemocnění aktuálně potvrzeno u čtyř zdravotníků rychnovské nemocnice, všichni pracují na chirurgickém oddělení. Testování pokračuje u dalších zaměstnanců.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Nemocnice Rychnov nad Kněžnou testuje zaměstnance kvůli zjištěné nákaze
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Nemocnice Rychnov nad Kněžnou neprodleně vyhlásila preventivní zákaz návštěv na všech odděleních. Pacienti směřující na chirurgii jsou přesměrováni na jiná oddělení v nemocnici či do okolních nemocnic. Ve spolupráci s KHS začíná trasování dalších kontaktů. Jakmile bude testování v nemocnici ukončeno a všichni zaměstnanci, u kterých se nákaza prokáže, izolováni, opatření v nemocnici se opět uvolní.

„Objevující se nové případy nákazy Covid-19 je realita dnešních dní, která se nevyhýbá ani zdravotníkům. Jakkoliv mne to mrzí, všechny naše pacienty mohu ubezpečit, že díky nastaveným postupům v našich zdravotnických zařízeních nehrozí ochromení chodu celé nemocnice,“ okomentoval nastalou situaci Ing. Aleš Cabicar, náměstek hejtmana pro zdravotnictví, kterého doplnila předsedkyně představenstva Zdravotnického holdingu KHK, Ing. Ivana Urešová: „Jakmile byly známy první výsledky testů, byla stanovena potřebná opatření, mezi které patří intenzivní testování všech dotčených zaměstnanců. Hned jak budeme znát další výsledky, budeme o nich informovat“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…