Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Rozsah zdravotní péče v kraji je pro pojištěnce VZP zabezpečen na dalších pět let

07.01.2019 16:42

Nemocnice Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, a. s. se dohodly s největší tuzemskou zdravotní pojišťovnou na poskytování stávajícího rozsahu zdravotní péče v kraji do dalších let.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Rozsah zdravotní péče v kraji je pro pojištěnce VZP zabezpečen na dalších pět let
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Uzavřely totiž se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP) tzv. rámcovou dohodu, která na dalších pět let stanovuje počty lůžek, rozsah a spektrum poskytované zdravotní péče. Jde tak o krok, který má stabilizovat krajské zdravotnictví v delším horizontu.

Na základě jednání managementu nemocnic se zástupci VZP vznikla nově pětiletá rámcová dohoda, která na jednu stranu zaručuje nemocnicím stávající skladbu léčebných oborů i počet lůžek na jednotlivých odděleních, na druhou stranu zabezpečuje pojištěncům VZP dostatečný a regionálně dostupný rozsah poskytované zdravotní péče. „Jde o stabilizaci krajského zdravotnictví v delším horizontu. VZP je totiž z pohledu úhrad zdravotní péče náš nejvýznamnější partner,“ vysvětlil důvody jednání Ing. Miroslav Procházka Ph. D., ředitel On Trutnov a.s. a dnes již bývalý předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s.

Každá z nemocnic ZH KHK a.s. uzavřela s VZP ke konci roku rámcovou smlouvu na další pětileté období, každý rok se ale budou i nadále vyjednávat konkrétní podmínky financování poskytovaného spektra výkonů, a to na základě úhradové vyhlášky. „Stejně tak budou nemocnice ZH KHK a. s. vyjednávat jednoleté smlouvy i s dalšími pojišťovnami, ve kterých budou aktualizovat seznam nasmlouvaných výkonů. S těmi ale zatím žádná dlouhodobá rámcová smlouva uzavřena není,“ dodává Miroslav Procházka.

„Jsem velmi rád, že jednání probíhala konstruktivně a dohodnuté závěry jsou pro jednotlivá zdravotnická zařízení a jejich další budoucnost pozitivní. Deklarujeme tím fakt, že i nadále počítáme se stávajícím rozsahem zdravotnických služeb v regionu,“ konstatuje Ing. Aleš Cabicar, náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví.  

Nemocnice ZHKHK a. s. ošetří v ambulancích svých nemocnic zhruba 637 tisíc pacientů ročně a za rok hospitalizují více než 51 tisíc případů. Pacienti pojištění u VZP z toho tvoří více jak 65 %. Celkový očekávaný výnos za poskytnutou zdravotní péči u VZP v roce 2019 dosahuje téměř 1,9 miliardy Kč. Aktuálně je v nemocnicích ZH KHK a.s. cca 1800 lůžek – 1380 akutních a 420 lůžek následné péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…