Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Trutnovská nemocnice pozastaví plánovanou operativu

16.10.2020 10:56

Přibývající počty pacientů s diagnózou Covid-19 a velký tlak na vyčleňování lůžek v nemocnicích přivádí Oblastní nemocnici Trutnov k dočasnému pozastavení plánované operativy. Od pondělí 19. října až do odvolání proto nemocnice nebude provádět plánované chirurgické, ortopedické a gynekologické operace u objednaných pacientů.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Trutnovská nemocnice pozastaví plánovanou operativu
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

„Potřebujeme nyní vytvořit dostatečné množství lůžek pro akutní péči. Alespoň částečné obnovení operativy plánujeme v nejbližším možném termínu. Byl bych rád, aby tento výpadek operativy byl pouze několikadenní, vše ale ukáže až vývoj v následujících dnech,“ řekl k zaváděnému opatření ředitel nemocnice Miroslav Procházka.

Trutnovská nemocnice v uplynulých dnech odkládala pouze část plánovaných chirurgických a ortopedických operací. Jakmile bude možné operativu opět obnovit, budou pacienti pozváni na nové termíny.

Nemocnice má pro pacienty s Covid-19 v současné době vyčleněno 12 standartních a dvě ventilovaná lůžka. Hospitalizováno je s touto diagnózou aktuálně 12 pacientů. Pokud z důvodu zvýšené nemocnosti zaměstnanců nezhorší personální situace, předpokládá ONT rozšíření kapacity standardních lůžek pro pacienty s Covid-19 téměř na dvojnásobek současného stavu.

V příštím týdnu by měli v trutnovské nemocnici začít pomáhat medici a studenti zdravotnických škol. Vzhledem ke zhoršující se situaci nemocnice zároveň vyzývá obyvatele regionu, kteří mají zdravotnické vzdělání a byli by ochotni pomoci, aby se přihlásili. „Uvítáme jakoukoliv pomoc externích zdravotníků, s ohledem na jejich vzdělání a profesní i časové možnosti,“ řekl ředitel Miroslav Procházka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …