Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: V porodnicích se vloni narodilo 2866 dětí

09.01.2023 10:57 | Tisková zpráva

V porodnicích náchodské, jičínské, trutnovské a rychnovské nemocnice se v roce 2022 narodilo celkem 2866 novorozenců, o 82 novorozenců více než v předchozím roce 2021.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: V porodnicích se vloni narodilo 2866 dětí
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Na svět přišlo 1380 dívek a 1486 chlapců a pětina dětí (579) se narodila císařským řezem. 34 miminek přišlo na svět společně se svým sourozencem, tedy jako dvojče. Rodiče své chlapce pojmenovaly nejčastěji Jakub, Matyáš, Vojtěch a Jan, mezi nejčastějšími dívčími jmény je Anna, Eliška, Viktorie a Sofie. Největší miminko se narodilo v Jičíně – chlapeček Milan měl porodní váhu přesně 5000 g a 55 cm. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Oblastní nemocnice Náchod – v porodnici největší krajské nemocnice Královéhradeckého kraje se vloni narodilo 982 dětí, z toho 485 dívek a 497 chlapců a 9x zde přišla na svět dvojčata.  Největším miminkem v Náchodě byl Lukáš s 4750 g. Z méně obvyklých jmen zdravotníky zaujal Heliodor, Thorsten, Silvestr, Adalbert, Gert, Tiffany, Timea, Dorien a Jenovéfa. 

Oblastní nemocnice Jičín – v porodnici jičínské nemocnice přišlo vloni na svět 745 dětí, z toho 340 dívek a 405 chlapců. Čtyři maminky zde porodily dvojčata. Největším miminkem byl již zmíněný Milan a mezi méně obvyklá jména patří Barnabáš, Tyler, Barry, Nataniel, Noel, Lumi, Jenovéfa, Angelika, Heda, Thea, Bibiana, Abígail a Naomi. 

Oblastní nemocnice Trutnov – v porodnici trutnovské nemocnice se v roce 2022 narodilo 549 dětí. Na svět tu přišlo 293 chlapců a 256 dívek a 3x se tu narodila dvojčata. Největším miminkem v Trutnově byl Matyáš s 4920 g a v porodní knize jsou zapsaná i méně častá jména jako Nico, Noemi, Leonardo, Charlie, Abigail a Ethan. 

Nemocnice Rychnov nad Kněžnou – v rychnovské porodnici přišlo vloni na svět 590 novorozenců. 299 z nich byly dívky, chlapců se tedy narodilo 291. Jedna maminka porodila dvojčata. Největším miminkem byl Artur s porodní váhou 4840 g a 55 cm a mezi neobvyklými jmény byl například Aaron Maveric, Alizeé, Altan, Arsen, Brayen, Danylo, Elin, Erkhes, Džansu, Jeremiáš, Kirill, Konstantin, Malvína, Marsell, Raul, Yevsi, Zoela, Zoryana a Varvara.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…