Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Zaměstnancům holdingu vzrostou od ledna mzdy o osm procent

19.12.2022 12:39 | Tisková zpráva

Jednání managementu Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, předsedů správních rad jednotlivých nemocnic a zástupců zdravotnických odborových organizací přineslo vzájemnou domluvu na osmiprocentním nárůstu tarifní složky mzdy zaměstnanců nemocnic.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Zaměstnancům holdingu vzrostou od ledna mzdy o osm procent
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Mzda se zvýší všem zaměstnancům Oblastních nemocnic v Náchodě, Jičíně, Trutnově a Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem od ledna 2023. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Osmiprocentní nárůst tarifní složky mzdy u všech zaměstnanců našich nemocnic znamená v celkovém součtu navýšení mzdových nákladů o přibližně 175 milionů korun. Polovinu těchto vyšších nákladů pokryje navýšení úhrad od zdravotních pojišťoven dané úhradovou vyhláškou a zbytek půjde na vrub nemocnic, což bude vyžadovat růst produkce. Částečně budou mzdové náklady pokryté také zvýšenými vyrovnávacími platbami závazku veřejné služby poskytovanými Královéhradeckým krajem.

Ačkoliv je navýšení tarifů na rok 2023 vyšší, než jsme původně plánovali, vnímám, že současná doba přináší našim zaměstnancům zvýšené náklady na běžný život. Výše mzdy je také zásadním prostředkem pro zajištění personální stability našich nemocnic, k čemuž přispívá i fakt, že jsme našli shodu ještě před vánočními svátky. Chtěl bych také ocenit průběh společného kolektivního vyjednávání se zástupci odborových organizací, během kterého byla vedena korektní, věcná a na objektivních argumentech založená diskuze,“ říká předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, Mgr. Tomáš Halajčuk, Ph.D.

Společná jednání zástupců LOK a odborů NLZP krajských nemocnic s managementem holdingu a nemocnic, kterých se účastnil také krajský radní pro zdravotnictví MUDr. Zdeněk Fink, proběhla ve dvou kolech v první polovině prosince. Finální dohoda je pro obě strany kompromisem. V roce 2023 budou celkové náklady na mzdy v krajských nemocnicích činit bezmála 2,5 miliardy korun. 

„Spokojenost zaměstnanců našich nemocnic je pro nás zásadní. Doufám, že dohoda o nárůstu mezd v příštím roce ke spokojenosti zdravotnických i nezdravotnických pracovníků v nemocnicích Královéhradeckého kraje přispěje,“ uzavírá radní pro zdravotnictví Královéhradeckého kraje, MUDr. Zdeněk Fink. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…