Zemědělci VLS opět prezentovali své BIO produkty na Karlovarsku

16.09.2018 18:05

Pátek 14. září patřil u Vojenských lesů a statků tradiční prezentaci zemědělské divize podniku na farmě Malý Hlavákov v Doupovských horách. Veřejnosti se zemědělci prezentovali výstavou skotu, ochutnávkami jídel z BIO hovězího masa a i prodejem pro domácí kuchyni.

Zemědělci VLS opět prezentovali své BIO produkty na Karlovarsku
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Vedle podnikové agrární výroby, která hospodaří zcela v režimu ekologického zemědělství a specializuje se chov masných plemen a výrobu mléka, se na farmě VLS představili pod záštitou kraje regionální producenti z Karlovarska a včelaři. Především pro všechny malé i velké kluky, ale také pro farmáře, byla určena výstava zemědělské techniky. Na děti čekali koně a skákací hrad, na všechny, kdo měli dost síly natáhnout tětivu, pak soutěž v lukostřelbě. A kdo nestřílel, mohl otestovat svůj talent pro povolání obchodníka se skotem v soutěži, v níž se odhadovala váha vystavených exemplářů masných plemen.

Především se na hlavákovské farmě ale ochutnával tradičně vynikající hovězí guláš a také steaky. A komu zachutnalo, mohl si nakoupit BIO hovězí pro domácí kulinářské pokusy.

Divize zemědělské výroby VLS ČR hospodaří na šesti a půl tisících hektarech zemědělské půdy v rámci tří zemědělských správ v chráněné oblasti Šumava, v Oderských vrších a právě na Karlovarsku. Ročně na trh mimo jiné dodá 1,3 milionu litrů mléka v BIO kvalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…