Zemědělský den podpořila Skupina ČEZ

12.06.2022 21:23 | Komerční článek

Areál Zemědělské společnosti v Mžanech se opět zaplnil návštěvníky, technikou i zvířaty. Probíhal zde již jedenáctý ročník zemědělského dne. Podpora zdravého životního stylu, regionálních potravin a výrobků, přehlídka hospodářských zvířat a bohatý doprovodný program, to vše přilákalo tisíce návštěvníků.

Zemědělský den podpořila Skupina ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Po covidové pauze se v Mžanech opět sešli zájemci o živočišnou výrobu, milovníci regionálních potravin, návštěvníci, školní i školkové děti. Všechny přilákal již 11. zemědělský den, který se zde konal. Výstavní plocha v Mžanech vedle hlavního programu, což je přehlídka a hodnocení nejlepších chovů českého strakatého skotu nabídla i bohatý doprovodný program.

Návštěvníci si mohli prohlédnout zemědělskou techniku nebo ochutnat regionální potraviny. Velká pozornost byla věnována i mladé generaci, pro děti a mládež byl proto připraven zajímavý program, tvořivé zemědělské dílny nebo exkurze do objektů živočišné výroby.

„Jsem rád, že po pauze, kterou způsobila pandemická situace, jsme se zde opět všichni sešli. Zemědělský den je pro nás svátkem. Přehlídka zvířat a ocenění práce chovatelů je nejen zajímavá, ale i důležitá. Ale neméně důležitá je i podpora produkce regionálních potravin a jejich kvalita. Bez podpory bychom takovouto akci dávali dohromady obtížně. Jsme proto velmi rádi, že nás podpořila právě Skupina ČEZ,“ říká Luděk Homoláč, ředitel společnosti.

Zemědělský den tak splnil svůj účel. Setkali se zde odborníci, kteří si mezi sebou vyměnili cenné zkušenosti. Setkali se výrobci potravin se svými spotřebiteli. Byla zde spousta dětí a mnoho zájemců, kteří podpořili výrobu regionálních potravin. Hlavním cílem je podpořit rozvoj zemědělství v regionu, prezentace výrobků a rozšířit všeobecné znalosti o zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…